Nova priča o Ani Frank

Izvor: Mondo, 02.Dec.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova priča o Ani Frank

U pripremi film koji će baciti novu svetlost na život najpoznatije žrtve nacističkih logora.

Nemački scenarista Fred Brajnersdorfer napisao je scenario o životu Ane Frank, koji će publici otkriti do sada nepoznate detalje iz njenog života pre i posle perioda provedenog u skrivanju.

Brajnersdorfer je pisao scenario za dramu "Sofi Šol: Poslednji dani", koja je nominovana za Oskara. Publici je otkrio nepoznate detalje iz života predvodnice nenasilnog pokreta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << otpora nacistima "Bela ruža".

Film o Ani Frank zasnovan je ne samo na njenom dnevniku, već i na obimnoj istorijskoj dokumentaciji Fonda Ane Frank, koji je osnovao njen otac nakon njene smrti.

Još uvek nije poznato kome će biti poverena uloga Ane.

O Frankovoj su snimani brojni bioskopski i TV filmovi. Adaptacija dnevnika iz 1959. osvojila je tri Oskara.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemci prave novi Dnevnik Ane Frank

Izvor: B92, 02.Dec.2012

Nemački scenarista Fred Brajnerzdorfer autor je scenarija za novi film o neverovatnom životu Ane Frank, 13-godišnje jevrejske devojčice koja je umrla u nacističkom logoru nakon što se dve godine krila na tavanu očeve kancelarije...Priča Ane Frank je više puta ispričana na filmu, a najpoznatije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.