Nalazi se u Riju. Znate li šta je?

Izvor: Prva.rs, 16.Mar.2016, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nalazi se u Riju. Znate li šta je?

U pitanju je Metropolitska katedrala Rio De Žaneiro posvećena zaštitniku grada Svetom Sebastijanu. 
Ova velika građevina nalazi se u srcu grada i nemoguće je da je bilo ko promaši. Prečnik joj je 106 metara dok je visoka čak 96 metara, piše amusingplanet. 

Malo ima dodira sa uobičajenim, tradicionalnim izgledom crkve već se najviše komentariše da izgleda kao da je jedna od piramida naroda Maja.
Dizajnirao ju je Edgar Fonseka, student Oskara Nimajera >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << čuvenog brazilskog arhitekte. Građena je 12 godina i to od 1964. do 1976. godine.

Prednja vrata katedrale visoka su 18 metara, dekorisana su reljefima od bronze. Unutar crkve može da sedne 5000 ljudi, a ukupno u nju može da stane čak 20000 ukoliko im ne smeta da stoje.

Zidovi su prekriveni malim četvrtastim prozorima koji se protežu od poda sve do plafona na kojem četiri prozora prave krst.
U podrumu se nalazi muzej u kojem su izloženi mnogobrojni istorijski i religiozni predmeti...

Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.