Na Festu četiri filma koja su dobila Oskara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Festu četiri filma koja su dobila Oskara

Film "Zelena knjiga" Pitera Farelija apsolutni je pobednik ovogodišnje dodele Oskara sa tri osvojene statuete, a to ostvarenje srpska publika će imati priliku da pogleda 27. februara u Sava Centru, u okviru 47. Festa.

"Zelena knjiga" proglašena je najboljim filmom na sinoćnoj dodeli priznanja Američke filmske akademije, Piter Fareli odneo je nagradu za najbolji originalni scenario (uz Nika Valelongu i Brajana Kjurija), a Maheršala Ali trijumfovao je u kategoriji najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sporednog glumca kao Don Širli, legendarni pijanista koji sa svojim neotesanim vozačem iz Bronksa kreće na turneju po američkom jugu.

Film će na Festu imati četiri projekcije: 27. februara u 19 sati u Sava centru, 28. februara u 17.30 sati u "Sinepleksu" (Ušće), 2. marta u 18 časova u "Sinepleksu" (Delta siti) i 3. marta u 15 sati u bioskopu "Fontana".

Olivija Kolman je odnela nagradu za najbolju glumicu u filmu "Miljenica", koji je otvorio ovogodišnji Festa, a ostvarenje Jorgosa Lantimosa biće prikazano danas od 19.30 sati bioskopu "Sinegrand-Kapitol Park Rakovica".

Redžina King osvojila je Oskara za najbolju sporednu glumicu u filmu "Šapat ulice" Berija Dženkisa, u kome tumači majku glavne junakinje koja se bori da oslobodi svog nepravedno zatočenog verenika.

Ovaj film će na programu Festa biti danas u 17.30 u "Sinepleksu" (Ušće), 26. februara u 19.30 u Jugoslovenskoj kinoteci, 28. februara u 19.30 u "Sinegrand- Kapitol Park Rakovica".

Film "Čovek iz senke" (Vice) nagrađen je Oskarom za najbolju šminku.

Ovo ostvarenje govori o usponu Dika Čejnija do mesta potpredsednika Amerike i jednog od najmoćnijih ljudi sveta, a srpska publika će moći da ga pogleda danas u 19 sati u Sava centru, 26. februara u14.30 u Jugoslovenskoj kinoteci, 27. februara u 19 časova u "Fontani" i 28. februara u 19 sati u "Sinepleksu" (Ušće).
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četiri dobitnika Oskara na 47. Festu

Izvor: B92, 25.Feb.2019

Film "Zelena knjiga" Pitera Farelija apsolutni je pobednik ovogodišnje dodele Oskara sa tri osvojene statuete, a to ostvarenje srpska publika će imati priliku da pogleda 27. februara u Sava centru, u okviru 47. Festa.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.