Muzej sa delima Oskara Nimajera

Izvor: Blic, 18.Dec.2010, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzej sa delima Oskara Nimajera

Uspešni brazilski arhitekta, Oskar Nimajer, obeležio je svoj 103. rođendan otvaranjem muzeja sa njegovim delima iz bogate karijere duge 70 godina.

Nimajer je dizajnirao mnoge futurističke građevine u Braziliji, kao i zgradu Ujedinjenih Nacija u Njujorku.

Muzej koji je otvoren na njegov rodjendan ima senzualne betonske obline i poseduje njegov prepoznatljivi modernistički stil, koji ga je i učinio jednim od najpoznatijih svetskih arhitekti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nova Nimejerova zdanja

Izvor: SEEcult.org, 19.Dec.2010, 03:10

Brazilski arhitekta Oskar Nimejer (Oscar Niemeyer), koji je osmislio Braziliju, zgradu UN u Njujorku i još oko 600 zdanja širom sveta, proslavio je 103. rođendan otvaranjem svog muzeja u Niteroju, gradu u kojem je već projektovao dva zdanja, a istovremeno je na severu Španije otvoren kulturni centar...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.