Mileni Dravić nagrada u Mostaru

Izvor: B92, 24.Okt.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mileni Dravić nagrada u Mostaru

Filmska revija "Dani filma", koju organizuje filmsko pozorišno-filmsko udruženje "Oktavijan", biće održana od 25. do 29. oktobra u Mostaru, uz predstavljanje kandidata za Oskara iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

"Dane filma" otvoriće pobednik pulskog festivala, film Arsena Ostojića "Ničiji sin", a dobitnici novouvedene životne nagrade za glumce biće Milena Dravić iz Srbije i Mustafa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nadarević iz Hrvatske.

Dravićevoj i Nadareviću će biti posvećen i poseban program s retrospektivom njihovih filmova, pa će tako moći da se pogledaju ostvarenja "Gospoda Glembajevi", "Gluvi barut" i "Nije lako sa muškarcima".

U glavnom programu biće emitovani filmovi; "Četvrti čovek" Dejana Zečevića iz Srbije, "Moram spavat' anđele" Dejana Aćimovića iz Hrvatske, "Turneja" Gorana Markovića iz Srbije, "Iza stakla" Zrinka Ogreste iz Hrvatske, "Snijeg" Aide Begić iz BiH i "Pijetlov doručak" iz Slovenije.

Pored glavnog programa revije, u Mostaru će se prikazivati i dečji i dokumentarni filmovi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.