Meril Strip maestralna kao Margaret Tačer

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2011, 03:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meril Strip maestralna kao Margaret Tačer

LOS ANĐELES -

Prvi trejler novog filma o životu bivše britanske premijerke Margaret Tačer "Čelična lejdi", rediteljke Filid Lojd, objavljen je danas, a Margaretu Tačer maestralno je odigrala slavna Meril Strip, prenose svetski mediji.

Biografska drama "Čelična lejdi" naglasak stavlja na cenu koju je Tačer morala da plati zbog svoje moćne funkcije.

Dvostruka dobitnica Oskara, koja je još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 14 puta bila nominovana za tu prestižnu filmsku nagradu, Britancima isprva nije bila po volji.

Zamerali su joj njene antitačerovske stavove, a ni činjenica da najvažniju političarku u istoriji Velike Britanije glumi Amerikanka, nije bila od pomoći.

Međutim, Strip je posle snimanja izjavila da nakon te uloge ne sudi tako strogo o Tačerovoj.

Britanskim medijima to je bilo dovoljno da počnu da kalkulišu da će to biti uloga za koju će jedna od najboljih holivudskih glumica dobiti i trećeg Oskara u karijeri.

Supruga bivše premijerke glumi britanski veteran Džim Brodbent, a uz Strip i Brodbenta, u filmu glume i Entoni Hed, Heri Lojd, Rodžer Alam, Olivija Kolman i Ričard Grant.

U "Čeličnoj lejdi" pojavljuje se i bivši američki predsednik i glumac Ronald Regan koji, naravno, tumači sam sebe.

"Čelična lejdi" u svetske bioskope stiže 13. januara, a kako mediji prenose, taman na vreme za ulazak u trku za pozlaćenu statuu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.