Makedonski film Zemlja meda u užem izboru za Oskara (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonski film "Zemlja meda" u užem izboru za Oskara (VIDEO)

Film iz Severne Makedonije "Zemlja meda", čiji su autori Tamara Kotevska i Ljubomir Stefanov, ušao je u uži izbor od 10 ostvarenja u konkurenciji za "Oskara" za najbolji strani film, uz "Bol i slavu" španca Pedra Almodovara, "Parazit" južnokorejskog režisera Bong Džun Hoa i senegalski "Atlantik" Francuskinje Mati Diop, javlja danas AP.

U uži izbor stranih filmova za "Oskara" su ušli i češki "Naslikana ptica", estonski "Istina i pravda", francuski "Jadnici", mađarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Oni koji su ostali", poljski "Telo Hristovo" i ruski "Motka".

U konkurenciji za stranog "oskara" je bio 91 film.

"Oskari" će biti dodeljeni 9. februara u Los Anđelesu.

Po prvi put će dosadašnji "Oskar" za najbolji film na stranom jeziku biti dodeljen kao priznanje za "najbolji međunarodni dugometražni film".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.