Kućne pomoćnice zapravo dodeljuju Oskare?

Izvor: B92, 18.Feb.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kućne pomoćnice zapravo dodeljuju Oskare?

Ovo bi bilo dobro objašnjenje činjenice da je film "The Help" dobio četiri nominacije za prestižnu nagradu Oskar.

Veteran filmske industrije Beri Norman je izjavio da se postavlja pitanje da li su svi glasači zapravo i odgledali sve filmove jer je poznata činjenica da neki, naročito stariji, daju DVD svojim kućnim pomoćnicama da ga odgledaju i prenesu im svoje mišljenje, prenosi Indipendent.

Vlada opšta sumnja da 6.000 filmskih profesionalaca koji treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da procene filmove pre davanja glasova zapravo ni ne pogledaju.

Kris Martin je jednom prilikom priznao da je umesto svoje tadašnje supruge popunio formular u kome je ona trebalo da glasa za najboljeg glumca. Dodao je i to da je na listu pet najboljih uvrstio i svog favorita Mikija Rorka.

“Nominacija za Oskara je pobeda sama po sebi. Kada dođe do toga da treba da se izabere pobednik, ljudi koji glasaju verovatno neće biti objektivni i svoj glas mogu da daju onome ko im je simpatičan ili ko je bio ljubazan na snimanju”, izjavio je Norman.

Berijeva teza o kućnim pomoćnicama objašnjava uspeh filma "The Help", drame iz 2011. godine koja govori o mladoj ženi i njenom odnosu sa dve sobarice.

Film je bio nominovan u kategorijama za najbolji film, najbolju glumicu i dve nominacije su bile za najbolju sporednu glumicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sobarice zapravo dodeljuju Oskare?

Izvor: Radio 021, 18.Feb.2015

Veteran filmske industrije Beri Norman je izjavio da se postavlja pitanje da li su svi glasači zapravo i odgledali sve filmove jer je poznata činjenica da neki, naročito stariji, daju DVD svojim kućnim pomoćnicama da ga odgledaju i prenesu im svoje mišljenje, prenosi Indipendent...Vlada opšta...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.