Kovid-19 izmenio pravila za dodelu sledećeg Oskara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2020, 08:27

Kovid-19 izmenio pravila za dodelu sledećeg Oskara

Američka akademija za film i nauku, koja je organizator dodele prestižne nagrade Oskara, najavila je danas da će, zbog prestanka rada bioskopa usled epidemije koronavirus, samo filmovi prikazani na striming platformama i video pej per vju, biti u konkurenciji za dodelu Oskara iduće godine, izvestio je Rojters.

Do sada su filmovi mogli da konkurišu za Oskara pod uslovom da su najmanje sedam dana prikazivani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u nekom bioskopu u Los Anđelesu, ali su širom SAD, zbog epidemija korona virusa, bioskopi zatvoreni, a premijere brojnih novih filmskih ostvarenja otkazane.

Najveći američki prikazivački lanci AMC, Regal i Sinemark, saopštili su da ne očekuju reaktiviranje bioskopskih dvorana pre kraja juna ili početka jula.

Termin sledeće ceremonije dodele Oskara za sada je nepromenjen i trebalo bi da bude održana 28. februara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Akademija za Oskare menja pravilo za filmove prikazane na internetu

Izvor: Danas, 29.Apr.2020

Filmovi koji su izašli na internetu i zaobišli bioskopske sale zbog epidemije korona virusa, moći će ove godine da se takmiče za Oskara, saopštila je kasno sinoć američka Akademija filmskih umetnosti i nauka, koja dodeljuje tu prestižnu nagradu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.