Kopa Sudamerikana: Jednom u redu, ali dva čuda su previše za Urakan! Tukuman bez glavne haubice na Bolivijce

Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2017, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kopa Sudamerikana: Jednom u redu, ali dva čuda su previše za Urakan! Tukuman bez glavne haubice na Bolivijce

Nastavljamo sa južnoameričkim fudbalom

U noći između utorka i srede na programu su dva revanš susreta šesnaestine finala Kopa Sudamerikane. Libertad Asunsion (Paragvaj) 15 minuta posle ponoći dočekuje Urakan (Argentina), dok će Atletiko Tukuman (Argentina) u 02.45 ugostiti Orijente Petrolero (Bolivija).

Libertad je u prvom meču slavio sa 5:1 - dobro poznati Oskar Kardozo smestio je domaćinu dva komada - tako da goste iz Argentine čeka gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nemoguć zadatak da mrežu kluba iz paragvajske prestonice napune do vrha. Pritom, atmosfera u klubu je očajna. Urakan je slavio samo dvaput na 10 minulih mečeva, trener Huan Manuel Askonzabal je otišao usled loših rezultata, a nasledio ga je Gustavo Alfaro koji večeras debituje sa knedlom u grlu. Sa razlogom.

Zaljubljenici u južnoamerički, posebno u argentinski fudbal reći će da je Urakan u prethodnoj rundi nadoknadio tri gola minusa protiv Deportiva Ansoategija. Ali, postoje dva "problema" u toj tezi. Prvi, pomenuti bolivijski tim daleko je slabiji od Libertada koji pretenduje na sam trofej. Drugi, Urakan je tada jurio zaostatak na svom terenu. Ovoga puta će morati to da čini u gostima, a činjenica je da se baš ne snalazi na strani. Inače, Libertad i Urakan ne važe za ljubitelje defanzivnog fudbala i često umeju da se raspucaju.

KVOTE ZA MEČ LIBERTAD ASUSNION - URAKAN 

Mnogo je neizvesnije u okršaju Atletiko Tukumana i Orijente Petrolera. Argentinci iz prvog meča imaju solidan kapital (3:2), ali su se u prvom meču dobro preznojili kako bi došli do istog. Orijente je poveo, Atletiko preokretao, Petrolero izjednačio, a Fernando Zampedri doneo je pobedu gostima.

KVOTE ZA MEČ ATLETIKO TUKUMAN - ORIJENTE PETROLERO

Činjenica je da Atletiko mnogo mirniji čeka revanš i nema imperativ da napadne za razliku od Bolivijaca kojima gori pod nogama. Ipak, ogroman je hendikep za Atletiko izostanak pomenutog Zampedrija koji večeras neće moći da pomogne svojim saigračima.

Ni jedni ni drugi ne mogu da se pohvale dobrom odbranom, pogotovo Orijente Petrolero koji je u poslednje vreme pretplaćen na GG3+. Dovoljan razlog da porazmislite o toj opciji.

(FOTO: Shutterstock)
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kopa Sudamerikana: Proradio Rodrigez - Tukumanova iskusna haubica! Libertad rutinski s Urakanom (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2017, 08:37

Favoriti bez greške u revanšima šesnaestine finala drugorangiranog južnoameričkog klupskog takmičenja..Argentinski Atletiko Tukuman i paragvajski Libertad nisu imali milosti prema rivalima u revanš utakmicama šesnaestine finala Kopa Sudamerikane u noći između utorka i srede...Atletiko je na...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.