Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Sep.2014, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izricanje kazne Pistoriusu za ubistvo iz nehata 13. oktobra

Sud u Pretoriji izreći će 13. oktobra kaznu atletičaru Oskaru Pistoriusu, koji je proglašen krivim za ubistvo iz nehata svoje devojke Rive Stenkamp.

Pistorijus će ostati u kućnom pritovoru, a suočava sa kaznom zatvora do 15 godina.

Sudija Tokozile Masipa prethodno je izjavila da tužilaštvo nije pružilo dovoljno dokaza da Pistorijus bude osuđen za ubistvo s predumišljajem.

Olimpijski šampion ubio je svoju devojku 14. februara 2013. godine u njihovoj kući u Pretoriji. Priznao je da je pucao, ali je rekao da je ubio greškom pošto je mislio da je provalnik.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sud će 13. oktobra izreći kaznu Pistorijusu

Izvor: Beta, 12.Sep.2014

PRETORIJA, 12. septembra 2014. (Beta) - Sud u Pretoriji će 13. oktobra izreći kaznu južnoafričkom atletičaru Oskaru Pistorijusu, koji je u petak proglašen krivim za ubistvo iz nehata svoje devojke Rive Stenkamp...Pistorijus će ostati u kućnom pritovoru, a u sud će se vratiti 13. oktobra na izricanje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.