Izabran srpski kandidat za Oskara 2023. godine VIDEO

Izvor: B92, 27.Sep.2023, 14:26

Izabran srpski kandidat za Oskara 2023. godine VIDEO

Film "Što se more misli moje" reditelja Milorada Milinkovića je srpski kandidat za nagradu "Oskar", saopštio je danas Filmski centar Srbije (FCS).

"Selekciona komisiјa za odabir srpskog kandidata za nagradu 'Oskar' Američke akademiјe filmske umetnosti i nauke je većinom glasova donela odluku da јe srpski kandidat za nagradu 'Oskar' za 2023. godinu 'Što se bore misli moјe'", kaže se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Što se bore misli moje" je istorijski i politički triler, rađen po scenariju Milinkovića i Dragoljuba Stojkovića, koji govori o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića (1823–1868), kao i događajima koji su neposredno prethodili.

Kneza Mihaila tumači Dragan Mićanović, dok ostale uloge istorijskih ličnosti igraju Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Nenad Okanović i drugi. Film je snimljen u produkciji Telekom Srbija i kuće Bombona.

FCS je bio na osnovu uputstva o izboru srpskog kandidata za nagradu "Oskar" Američke akademije uputio poziv domaćim producentima da do 4. septembra godine priјave igrani, dokumentarni, animirani film. Kandidatura se podnosila za 96. dodelu "Oskara", koja je najavljena za 10. mart 2024. godine, u kategoriјi za naјbolji međunarodni film (International Feature Film Award) za 2023. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Što se bore misli moje“ srpski kandidat za Oskara

Izvor: Danas, 27.Sep.2023

Filmski centar Srbije objavio je na svom sajtu da je srpski kandidat za Oskara  film Što se bore misli moje Milorada Milinkovića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.