Holivud počinje pripreme za dodelu Oskara

Izvor: Beta, 23.Feb.2014, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holivud počinje pripreme za dodelu Oskara

LOS ANDJELES, 23. februara 2014. (Beta-AFP) - Holivud zvanično počinje pripreme za 86. dodelu Oskara, nagrada američke Akademije za film, u pozorištu Dolbi 2. marta.

Čuveni Holivudski bulevar u nedelju uveče se zatvara na nedelju dana, koliko je potrebno organizatorima da postave crveni tepih, tribine, cveće i obave sve ostale neophodne pripreme.

Ovog vikenda i u ponedeljak se završava "kampanja predstavljanja" nominovanih članovima Akademije, a zvanično glasanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << se završava u utorak u 17 časova po lokalnom vremenu (1.00 po srednjoevropskom vremenu).

U trci za najbolji film se nalazi devet dugometražnih ostvarenje - "12 godina ropstva", "Vuk sa Vol Strita", "Gravitacija", "Američka prevara", "Captain Philips", "Philomena", "Her", "Nebraska" i "Dallas Buyers Club".

Tri filma su favoriti za Oskara - saga o ropstvu "12 godina ropstva" s devet nominacija i "Američka prevara" i svemirska drama "Gravitacija" sa po 10 nominacija.

Za Oskara za najbolju režiju nominovani su Alfonso Kuaron (Gravitacija), Stiv Mekvin (12 godina ropstva), Dejvid O. Rasel (Američka prevara), Martin Skorseze (Vuk sa Vol Strita) i Aleksandar Pejn (Nebraska).

Za najboljeg glumca u konkurenciji su Kristijan Bejl (Američka prevara), Leonardo DiKaprio (Vuk sa Vol Strita), Čivetel Edžiofor (12 godina ropstva), Metju Mekonahi (Dallas Buyers Club) i Brus Dens (Nebraska).

Za najbolju glumicu u trci su Sandra Bulok (Gravitacija), Džudi Denč (Filomena), Meril Strip (August Osage County), Kejt Blanšet (Blus Jasmine) i Ejmi Adams (Američka prevara).

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Holivud počinje pripreme za dodelu Oskara

Izvor: Politika, 23.Feb.2014

LOS ANĐELES – Holivud večeras zvanično počinje pripreme za 86. dodelu Oskara, nagrada američke Akademije za film, u pozorištu Dolbi 2. marta...Čuveni Holivudski bulevar večeras se zatvara na nedelju dana, koliko je potrebno organizatorima da postave crveni tepih, tribine, cveće i obave sve...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.