Glumac Al Paćino se pravdao: Evo zbog čega NIJE PROČITAO nazive svih NOMINOVANIH filmova za OSKARA

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 16:02

Glumac Al Paćino se pravdao: Evo zbog čega NIJE PROČITAO nazive svih NOMINOVANIH filmova za OSKARA

Dok je išao lajv prenos, mnogi gledaoci su se zapitali zašto nije pročitao sve nominovane u datoj kategoriji.

Al Paćino je objavio saopštenje u kome je objasnio zašto nije pročitao nazive svih filmova koji su bili nominovani u kategoriji najboljeg filma.

Da podsetimo, Al Paćino je tokom ceremonije dodele Oskara izašao na binu i, umesto da pročita nazive svih 10 nominovanih filmova, samo otvorio kovertu i rekao „Moje oči vide Openhajmera“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Želim da budem jasan da nije bila moja namera da ih izostavim, već je to bio izbor producenata da se ne ponavljaju nazivi jer su već istaknuti pojedinačno tokom ceremonije - počeo je Paćino.

- Bila mi je čast da budem deo te večeri i izabrao sam da pratim njihove želje za način prezentovanja ove nagrade. Shvatam da je nominacija veliki trenutak u životu i da može da vas uvredi i povredi kada vas ne priznaju u potpunosti - nastavlja se u saopštenju.

- Kažem ovo kao neko ko duboko razume filmadžije, glumce i producente i saosećam sa onima koji su povređeni ovim previdom i zato sam smatrao neophodnim da sastavim ovo saopštenje - završava Paćino.

Al Paćino je devet puta nominovan za Oskara i osvojio je jedan za najbolju mušku ulogu u filmu Miris žene iz 1992. godine.

Za najbolji film ove godine bili su nominovani Američka fikcija, Anatomija pada, Barbi, Bartonova akademija, Ubistva pod cvetnim mesecom, Maestro, Openhajmer, Prošli životi, Jadna stvorenja i Zona interesa.

Svi oni su istaknuti putem pojedinačnih montaža tokom ceremonije, ali je mnoge prisutne na licu mesta i one koji su gledali iznenadio način na koji je Al Paćino proglasio dobitnika.

- Najbolji film, uf, moram da vidim koverat za to. I hoću. Evo ga. I moje oči vide Openhajmera - rekao je Paćino u nedelju uveče.

Ovo nije bila jedina kategorija u kojoj nisu čitani sve nominacije, jer je isti slučaj bio sa najboljom pesmom, koje su već sve bile izvedene tokom ceremonije.

Producentkinja Oskara Moli Meknirni rekla je da je preskakanje čitanja svih filmova bila namerna odluka kako bi se ceremonija malo skratila, jer su svi samo očekivali da čuju koji film je najbolji.

Announcing the forthcoming memoir from Al Pacino, publishing on October 8th. Sonny Boy is a revelatory account of a creative life in full, and Pacino details all of his great roles, his essential collaborations, and his important relationships. Preorder: https://t.co/pKrt4J7QUN pic.twitter.com/MREGdXW8Xv

— penguinpress (@penguinpress) March 11, 2024

Nakon završetka ceremonije, Paćino je najavio da će objavili svoje memoare, pod nazivom Sonny Boy, u oktobru ove godine.

U ovoj knjizi će biti obuhvaćeno njegovo detinjstvo u Njujorku, odrastanje uz majku koja je bila puna ljubavi ali imala psihičke probleme, druženje u Južnom Bronksu i školovanje.

Nakon toga se prelazi na period u pozorištu tokom 60-ih i 70-ih i prati priča do prvih uspeha u filmovima Kum, Kum 2, Serpiko i Pasje popodne.

Srbija Danas/Gardijan/Preneo: A.R.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.