Frka zbog Rokija; Stalone: Vratite mi prava, krvopije

Izvor: B92, 01.Avg.2022, 18:26

Frka zbog "Rokija"; Stalone: "Vratite mi prava, krvopije"

Kada je 1976. godine "Roki" osvojio Oskara za najbolji film, to se smatralo jednim od najvećih iznenađenja u istoriji dodele ove filmske nagrade.

Bio je to film koji je lansirao Silvestera Stalonea u zvezde, a on ne samo da je glumio u tom filmu, već je i napisao u scenario. Kao malo poznati glumac i potpuno nepoznati scenarista, Stalone je potpisao ugovor po kojem dobija 75.000 dolara i 10 posto od zarade filma, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što mu je na kraju donelo barem 2,5 miliona dolara od prvog "Rokija".

On, priznao je, nikada nije tražio da se ugovorom navede kao vlasnik prava na taj i sve sledeće filmove koji će nastati zasnovani na "Rokiju" i ostalih likova koje je on stvorio. Međutim, 2015. godine stvorena je nova franšiza, film "Creed", pa su do sada snimljena tri filma. Treći film stiže u bioskope 23. novembra ove godine i u njemu se, prvi put, neće pojaviti Stalone.

Čovek koji ima prava na film "Roki", i sve njegove nastavke je producent i reditelj Irvin Vinkler. Naime, u sedamdesetima su Vinkler i Stalone bili prijatelji pa je do realizacije filma došlo zahvaljujući Vinkleru, koji je ujedno bio i producent filma.

Stalone je nedavno zatražio od Vinklera da mu preda prava na franšizu "Roki", koju iskorišćava 47 godina, kako kroz nastavke filma "Roki", tako i kroz franšizu "Creed". Kako je Vinkler star, Stalone smatra da bi on trebalo da dobije prava u nasledstvo, a ne dva Vinklerova sina. A onda je pre nekoliko dana objavljeno kako će, na temelju filma "Roki", biti započeto snimanje novog filma "Drago". Da podsetimo, Drago je lik iz franšize "Roki", ruski bokser koga je glumio Dolf Lundgren. Kada je to saznao, Stalone se ponovo oglasio na Instagramu.

"Još jedno slamanje srca… Upravo sam saznao… Još jednom, Irvin Vinkler, taj patetični 94-godišnji producent, i njegovi sinovi, glupi grabežljivci Čarls i Dejvid, ponovo su odlučili da počiste ostatke filma kroz još jedan predivan lik koji sam stvorio, a da mi pri tome ništa nisu rekli. Izvinjavam se obožavaocima, nikada nisam želeo da film Roki eksploatišu ovi paraziti", napisao je Stalone u objavi u kojoj je optužio i Lundgrena, za koga je naveo kako ga ceni kao glumca ali "Nikada mi nije rekao šta se događa iza mojih leđa s likom koji sam stvorio za njega!!!. Pravi prijatelji vredniji su od zlata".

Lundgren mu je u subotu odgovorio na društvenim mrežama. "Da se razumemo u pogledu mogućeg filma Drago. Nema odobrenog scenarija, nema ugovora, nema reditelja, a ja sam mislio da je moj prijatelj Slaj Stalone uključen kao producent, možda i kao glumac. U kontaktu sam s gospodinom Balboom".

Stalone mu nije odgovorio ali je u nedelju objavio novu poruku na Instagramu sa fotografijom na kojoj Irvn Vinkler kao vampir pije krv Rokiju Balboi. Uz to, naveo je kako je Vinkler najomraženiji producent u Holivudu, netalentovan i oronuo, dok su njegovi sinovi kukavice koji su našli način da se obogate. "Vratite mi moja prava, krvopije", zaključio je Stalone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.