Filmu Marriage Story šest nominacija za Zlatni globus (VIDEO)

Izvor: Beta, 09.Dec.2019, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmu Marriage Story šest nominacija za Zlatni globus (VIDEO)

Film Noe Baumbaha "Marriage Story" danas je izbio na čelo sa šest nominacija za nagradu Zlatni globus, koja otvara sezonu filmskih nagrada u Holivudu.Film prati burni razvod komičarke čiji lik tumači Skarlet Johanson i njenog muža režisera, kog igra Adam Drajver. Ona je nominovana za najbolju glumicu, a on za najboljeg glumca.Zlatni globus spada medju najcenjenije nagrade u američkoj kinematografiji, i predstavlja indikator koji bi filmovi i glumci mogli imati šanse da dobiju Oskara.Medju favoritima za nagradu su i istorijski političko-mafijaški triler Martina Skorsezea "Irac" (The Irishman) i najnoviji film Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu" (Once Upon a Time... in Hollywood). Ta dva filma imaju po pet nominacija.U slučaju "Irca", Skorseze je nominovan za najboljeg režisera a Al Paćino i Džo Peši za najbolju sporednu ulogu. Glavni glumac, Robert de Niro, ostao je bez nominacije.Po četiri nominacije imaju filmovi "Dvojica papa" i "Džoker".Ceremonija dodele Zlatnog globusa, 77. po redu, biće održana 5. januara 2020. u Los Andjelesu, dva dana pre završetka nominacija za Oskara.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Objavljene nominacije za Zlatni globus: Netflix dominira

Izvor: Tracara.com, 09.Dec.2019

Holivudsko udruženje stranih novinara danas je objavilo listu nominovanih za 77. Zlatni globus, čime je zvanično počela sezona filmskih nagrada. Apsolutnu dominaciju po broju nominacija ima Netflix, zahvaljujući jakim kandidatima kao što su filmovi ‘Marriage Story’, koji je zaradio šest nominacija i...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.