Filmske bajke i nastavci u 2012.

Izvor: B92, 04.Jan.2012, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmske bajke i nastavci u 2012.

Strip junaci, nastavci popularnih akcionih serijala, ekranizacija poznatih bajki i povratak u Tolkinovu Srednju zemlju obeležiće ovogodišnju svetsku kinematografiju.

Jedno od najiščekivanijih ostvarenja u ovoj godini je poslednji film u serijalu o Betmenu - "The Dark Knight Rises" (Uspon mračnog viteza), u kome treći put ovog superheroja igra Kristijan Bejl (Christian Bale), kao i "Skyfall", u kome se posle četiri godine pauze Danijel Krejg vraća ulozi Džejmsa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bonda.

Publika će prvi put gledati film o Džejsonu Bornu - "The Bourne Legacy" (Bornovo nasleđe)u kome ne glumi Met Dejmon, jer je glavna rola ovoga puta poverena Džeremiju Reneru.

Na veliko platno vraća se i Spajdermen filmom "The Amazing Spiderman", u tumačenju Endrjua Garfilda, a očekuje nas i premijera filma "Avengers" (Osvetnici), nastala na osnovu Marvelovog stripa, sa Skarlet Johanson u glavnoj ulozi.

Džulija Roberts tumači lik zle kraljice u novoj filmskoj verziji bajke "Snežana i sedam patuljaka", a najmlađi će imati priliku da gledaju i "Ivicu i Maricu" i "Jack the Giant Killer" (Džek ubica džinova).

Fanovi "Sumrak sage" oprostiće se u novembru od svojih junaka Edvarda, Bele i Džejkoba, jer u bioskope stiže poslednji deo - "Praskozorje 2".

Za mnoge događaj godine kada je film u pitanju biće prvi deo Piter Džeksonovog "Hobita", koji se očekuje u decembru.

Sezonu filmova koji su u trci za Oskara otvaraju premijere ostvarenja "Iron Lady" (Čelična lejdi) o životu britanske premijerke Margaret Tačer sa Meril Strip u glavnoj ulozi, "War Horse" (Ratni konj) u režiji Stivena Spilberga i "J. Edgar" (Džej Edgar) sa Leonardom DiKapriom u ulozi osnivača FBI-a, Edgara DŽ. Huvera i "The Descendants" (Potomci).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.