Filmovi kojima se predviđa uspeh na predstojećoj dodeli Oskara

Izvor: 011vodič.com, 20.Jan.2021, 02:07

Filmovi kojima se predviđa uspeh na predstojećoj dodeli Oskara

Ove godine, okolnosti su drugačije po pitanju filmskih nagrada, pa su tako mnogi najavljeni blokbasteri odloženi, a filmovi alternativne produkcije i striming naslovi preuzimaju svetlo reflektora.
Foto: IMDb
Sama dodela Oskara odložena je na 25. april ove godine, a od kojih filmova se dosta očekuje po pitanju nominacija i nagrada, saznajte u nastavku.
Nomadland Film možda nije za svakoga, ali fenomenalni kadrovi i odlična gluma dvostruke oskarovke Franses Mekdormand već su >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << privukli puno pažnje na ovaj film.
Postao je prvo ostvarenje u istoriji koje je nagrađeno kao najbolje na festivalu u Veneciji, a potom i u Torontu. Priča inače prati ženu koja odluči da putuje naširoko i nadugačko Sjedinjenim Državama nakon što izgubi sve.




Mank Dejvid Finčer još uvek nije osvojio Oskara za režiju, a mnogi veruju da će se to promeniti nakon ovog filma. Pratimo scenaristu Hermana Dž. Mankevica u toku procesa stvaranja legendarnog filma Građanin Kejn, a u naslovnoj ulozi gledamo uvek odličnog Gerija Oldmana. Crno-beli izgled autentično dočarava atmosferu.




One Night in Miami U okviru pokreta za jačanje crnačkih prava ovaj film mogao bi da naiđe na dobre reakcije. To je rediteljski debi glumice Redžine King, u kome se u jednoj prostoriji nalaze četvorica ljudi značajna za crnačku istoriju, a među kojima su Malkolm X i Kasijus Kles (uskoro Muhamed Ali).
Oni razgovaraju o svojim ulogama u pokretu za ljudska prava tokom turbulentnih 60-ih godina prošlog veka.




The Trial of the Chicago 7 Aron Sorkin okupio je sjajnu postavu, između ostalih Edija Redmejna, Marka Rajlensa, Frenka Lanđelu, Sašu Barona Koena i Majkla Kitona, i ispričao istinitu priču o napetom suđenju borcima za ljudska prava.
Sve je povezano sa protestima oko rata u Vijetnamu, ali činjenica da se film dešava u sudnici ne umanjuje njegovu dinamiku.




Minari Korejska varijanta „američkog sna“ u priči o porodici koja se seli iz Koreje u Arkanzas i pokušava da se navikne na novi život u seoskim uslovima.
Film je odlično prošao na Sandensu, a prošlogodišnja pobeda Bong Džun-Hoa pokazala je da se korejski filmovi sada uzimaju mnogo ozbiljnije kao kandidati za nagrade. Vrhunski i hipnotički saundtrek.




Ma Rainey’s Black Bottom Poslednja uloga Čedvika Bouzmena u ostvarenju koje prati stvarnu ličnost, veoma uticajnu tamnoputu pevačicu Ma Rejni u fenomenalnom tumačenju Vajole Dejvis mogla bi da mu donese posthumnog Oskara. A i Oskar za glavnu žensku ulogu uopšte ne bi bio nezaslužen.




The Father Ovom filmu predviđaju bar jedan Oskar još od pojave prvog trejlera, a sve to se nastavilo i nakon njegove premijere na festivalu Sandens prošle godine. Entoni Hopkins i Olivija Kolman glume oca i ćerku čiji odnos se menja usled njegove sve jače demencije. Film koji ostavlja jak utisak i neće vas ostaviti ravnodušne po završetku.






The post Filmovi kojima se predviđa uspeh na predstojećoj dodeli Oskara appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Filmovi koji imaju najviše šanse za "Oscara"

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2021

Ove godine okolnosti su drugačije po pitanju filmskih nagrada te su tako mnogi najavljeni blokbasteri odloženi, a filmovi alternativne produkcije i striming naslovi preuzimaju svjetlo reflektora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.