Izvor: Radio 021, 20.Avg.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmovi "Kralj Petar Prvi" i "Delirijum tremens" srpski kandidati za Oskara

Drama "Kralj Petar Prvi" Petra Ristovskog i tragikomedija "Delirijum tremens" Gorana Markovića, jedini su prijavljeni filmovi na konkurs Akademije filmske umetnosti i nauke za srpskog kandidata za nagradu Oskar koji ističe u ponoć, rekao je Tanjugu generalni sekretar AFUN Mirko Beoković.

Oba filma, prema rečima Beokovića, ispunjavaju formalne uslove da budu prihvaćeni, što znači da većinsko učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u autorskoj i glumačkoj ekipi imaju ljudi sa srpskim državljanstvom ili prebivalištem u Srbiji.

"Konačnu odluku o našem kandidatu za nagradu Oskar doneće polovinom septembra specijalna komisija AFUN koja broji 24 člana. To su nova pravila Američke akademije za film i nauku", kazao je Beoković.

Film "Kralj Petar Prvi" Petra Ristovskog govori o nekim od najtežih trenutaka u srpskoj istoriji, s početka Prvog svetskog rata. Naslovnu ulogu igra Lazar Ristovski, a tu su još i Radovan Vujović, Milan Kolak, Danica Ristovski...

Film Gorana Markovića "Delirijum tremens" je priča o slavnom glumcu koji pomoću alkohola pokušava da izdrži ogroman pritisak života i rada. Glavnog junaka igra Tihomir Stanić, a tu su još i Gorica Popović, Anita Mančić, Dragan Petrović...

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Kralj Petar Prvi" i "Delirijum tremens" srpski kandidati za Oskara

Izvor: B92, 20.Avg.2019

Drama "Kralj Petar Prvi" Petra Ristovskog i tragikomedija "Delirijum tremens" Gorana Markovića jedini su prijavljeni filmovi na konkurs Akademije filmske umetnosti i nauke za srpskog kandidata za nagradu Oskar, koji ističe u ponoć, rekao je Tanjugu Mirko Beoković, generalni sekretar AFUN...Oba filma,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.