Film „Milioner s ulice” u Beogradu

Izvor: Blic, 13.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film „Milioner s ulice” u Beogradu

Dugo očekivani film „Milioner s ulice” Denija Bojla, proglašen za najbolji film na ovogodišnjoj dodeli „Oskara”, biće premijerno prikazan večeras (20) u „Sava centru”.



„Milioner s ulice” je priča o siromašnom osamnaestogodišnjem indijskom dečaku Džamalu koji se zbog ljubavi prijavljuje na kviz „Želite li da postanete milioner?”. Trenutak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je istine u studiju gde se snima indijska verzija televizijskog kviza „Želite li da postanete milioner?”. Pred utihlom publikom, izložen usijanim reflektorima televizijskog studija, mladić s ulice suočava se s poslednjim pitanjem i šansom da osvoji vrtoglavih 20 miliona rupija. Čitava Indija prati neverovatan uspeh mladog i stidljivog takmičara, ali voditelj kviza Prem Kumal nema nikakvih simpatija prema ovom takmičaru, potencijalnom instant bogatašu. Međutim, policija ga privodi jer sumnja da vara i tokom noćnog ispitivanja policijski inspektor doznaje kako je Džamal jednako zbunjen svojim uspehom. Džamal će ispričati policiji neverovatnu priču o svom životu na ulicama i o devojci koju je voleo i izgubio, ali i o tome kako je mladić nezainteresovan za novac uopšte dospeo u kviz. Džamal priznaje da odgovore zna ne zato što je mnogo čitao i učio nego zato što ih je proživeo. Ujedno, film je i priča o modernoj Indiji i sirotinjskom delu Mumbaja kojim šetaju deca bez roditelja, preživljavajući kako znaju i umeju.

Uloge tumače: Dev Patel, Anil Capoor, Irrfan Khan, Madhur Mittal, Freida Pinto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.