Farhadi snima novi film van Irana

Izvor: B92, 10.Mar.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Farhadi snima novi film van Irana

Iranski reditelj Ašgar Farhadi, koji je svojoj zemlji doneo prvog Oskara za film "Razvod: Nader i Simin”, najavio je da će kroz nekoliko nedelja početi snimanje novog filma, ali ovoga puta u inostranstvu

"Volim svoju zemlju i nikad je ne bih zamenio za bilo koju drugu u svetu”, kazao je reditelj iranskoj agenciji IRNA po dolasku u Teheran. Ipak, Farhadi je najavljujući sledeći projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priznao da će snimati u inostranstvu, dodajući da nikada neće emigrirati iz svoje domovine.

Reditelj je najavio da će krajem marta i početkom aprila početi u Francuskoj snimanje filma, koji će govoriti o ljubavi između mlade Iranke i mladića poreklom iz severne Afrike.

Farhadi je poslednjih mesci aktuelan zahvaljujući odličnom uspehu njegovog filma "Razvod: Nader i Simin”. Osim Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja, ova porodična drama osvojila je brojne nagrade poput Zlatnog Medveda u Berlinu i Zlatnog globusa.

U Iranu je njegov uspeh dočekan uz brojne pohvale a svi u zemlji slavili su prvog Oskara koji je dobio neki iranski film. "Iranska kinematografija je ušla u istoriju", prenela je nakon dodele Oskara agencija IRNA, dok studentska agencija ISNA konstatuje da je "iranska zastava zabodena na vrh Amerike".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ašgar Farhadi snima novi film van Irana

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2012

TEHERAN - Iranski reditelj Ašgar Farhadi, koji je svojoj zemlji donio prvog Oskara za film "Razvod", najavio je da će svoj naredni film snimiti u inostranstvu, prenosi AFP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.