Entoni Perkins u „Psihu“ i danas ledi krv u žilama, a njegov život je bio pravi psiho

Izvor: Prva.rs, 13.Sep.2016, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Entoni Perkins u „Psihu“ i danas ledi krv u žilama, a njegov život je bio pravi psiho

Entoni Perkins je bio američki glumac, najpoznatiji po ulozi Normana Bejtsa u znamenitom Hičkokovom trileru "Psiho" i njegova tri nastavka.
Kada je imao pet godina, otac mu je umro od srčanog udara, a majka se s njim nekoliko godina kasnije preselila u Boston.
Kada je mladi Perkins odlučio da nastavi sa glumačkim poslom, njegov simaptični izgled je iskoristio Džordž Kukor za film "Glumica" iz 1953. godine. Tri godine kasnije Perkins je impresionirao publiku ulogom u filmu "Prijateljsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << uveravanje", za koju je nominovan za Oskara.
Uloga Normana Bejtsa je Perkinsu obiležila, ali i zapečatila karijeru, s obzirom da je nakon nje postao tražen isključivo za likove psihopata i manijaka. Nezadovoljan time, Perkins je prihvatao angažmane u Evropi, a vremenom je počeo da se bavi i pisanjem scenarija i režijom.
Perkins je, prema vlastitom priznanju, osećao neugodnost u društvu sa ženama i najveći deo života imao homoseksualne odnose, uprkos tome što su njegove partnerke u filmovima pokušavale da ga zavedu.
Perkins je pokušao da se izleči od homoseksualnosti jer se u to vreme smatralo da je homoseksualnost bolest.
Godine 1971. je na snimanju "The Life and Times of Judge Roy Bean" imao prvu heteroseksualnu vezu s glumicom Viktorijom Prinsipal.
Dve godine kasnije se oženio fotografkinjom i bivšom manekenkom Beri Berenson s kojom je imao dva sina.
Godine 1992. je preminuo od posledica AIDS.

Izvor: Dnevno
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.