Dvostrukom dobitniku Oskara, Asgaru Farhadiu uručena nagrada Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 17:16

Dvostrukom dobitniku Oskara, Asgaru Farhadiu uručena nagrada "Zlatni pečat" Jugoslovenske kinoteke

Nagrađen je za svoj rad, na oduševljenje mnogih.

Dvostruki dobitnik Oskara, iranski reditelj Asgar Farhadi primio je nagradu "Zlatni pečat" Jugoslovenske kinoteke, koja se dodeljuje istaknutum stranim i domaćim filmskim autorima za izuzetan doprinos sedmoj umetnosti.

Nakon dodele on je rekao da nije očekivao tu nagradu i da je počastvovan jer ju je dobio.

- Bilo je ovo kratko putovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od skoro tri dana u Srbiji, gde sam stigao da obiđem neke muzeje, družim se sa studentima filma i razgovaram sa kolegama iz filmske industrije - rekao je Farhadi.

On je prisutnima pre projekcije njegovog filma "Sve o Eli" (2009) rekao da se nada da će se naredne godine na FEST-u predstaviti publici novim filmom.

Farhadi je kao reditelj debitovao filmom "Ples u prašini" za koji je dobio nagradu na Međunarodnom festivalu u Moskvi, a za film "Razvod" iz 2011. godine dobio je nagradu Oskar za najbolji film na stranom jeziku, dok je za film "Trgovački putnik" (2016) dobio drugog Oskara.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.