Dvostruki dobitnik Oskara: Zbog vere ne snimam scene seksa

Izvor: B92, 28.Nov.2020, 13:33

Dvostruki dobitnik Oskara: "Zbog vere ne snimam scene seksa"

Glumac Maheršala Ali do sada je dva puta osvojio Oskara, prvi put pre tri godine za sporednu ulogu u filmu "Moonlight", drugi put prošle godine za ulogu u filmu "Zelena knjiga – Vodič kroz život".

Ovaj 44-godišnjak gostovao je u podcastu "Mind Power Mixtape" gde se prisetio početka svoje filmske karijere.

Preciznije, prisetio se 2008. godine kada je glumio u filmu "Neobičan život Bendžamina Batona". Iako je do tada glumio u TV serijama i imao je tek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo jednu filmsku ulogu iza sebe, reditelj Dejvid Finčer dodelio mu je ulogu koju je on zamalo odbio, i to iz vjerskih razloga.

"Tadašnji agent me nazvao i rekao mi da sam dobio ulogu. Rekao sam mu 'Postoji problem. Ima ta jedna scena u kojoj se ljube, ako je to scena seksa, ja je neću snimiti. Zbog vere ne snimam scene simuliranog seksa'", objasnio je Maheršala Ali, koji je 1999. godine prešao u islam.

On je rođen kao Maheršalahašbaz Gilmor, odgajan je kao katolik, da bi 1999. godine prešao na islam i promenio prezime u Ali. Godine 2010. skratio je svoje ime u Maheršala, prenosi Avaz.

U spomenutoj sceni Maheršala Ali ljubi se sa Taradži P. Henson.

"Taradži i ja počeli smo da se ljubimo i onda smo nekako ispali iz kadra. Ne znam da li je Finčer namerno želeo takvu scenu, mislim da nije. U to vreme, pre 15 godina, razmišljao sam kako mogu da napredujem, ali da pri tome živim u skladu sa religijom", rekao je Ali.

Kada je dobio Oskara za ulogu u filmu "Moonlight", bio je prvi muslimanski glumac koji je osvojio tu najvažniju filmsku nagradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.