Dve pesme Gvinet Paltrou u trci Oskaru

Izvor: S media, 16.Dec.2010, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve pesme Gvinet Paltrou u trci Oskaru

Ukupno 41 numera ušla je u uži izbor za ovogodišnjeg Oskara za najbolju originalnu pesmu, saopštila je Američka filmska akademija

Medju njima tri pesme potiču iz mjuzikla "Burleska", sa Šer i Kristinom Agilerom u glavnim ulogama, a dve iz filma "Country Song" u kojoj glume i pevaju Gvinet Paltrou, Dženet Džekson i Alanis Moriset.

Sa ove liste, članovi Američke filmske akademije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odabraće najviše pet pesama koje će 25. januara biti nominovane za Oskara.

Svečana dodela najprestižnijih filmskih nagrada biće održana 27. februara u Kodak teatru u Los Andjelesu.

Medju pesmama sa uže liste su i dve numere koje izvodi Gvinet Paltrou u filmu u kojem glumi kantri pevačicu koja nakon duže pauze pokušava da se vrati na scenu.

Jednu od njih, "Me and Tennešee", koju glumica peva zajedno sa kantri zvezdom Tomom Mekgrouom, napisao je Kris Martin, njen suprug i frontmen grupe Koldplej.

Zvezdana Gvinet

Prema pravilima filmske akademije, najviše dve pesme iz istog filma mogu da budu nominovane.

Prošle godine, Oskara za najbolju originalnu pesmu osvojila je numera "The Weary Kind" koju izvodi Džef Bridžiz u muzičkoj drami "Ludo srce" (Crazy Heart).

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.