Dungin feniks iz kineskog gnezda porazio Argentinu, Mesi promašio penal

Izvor: Sportal.rs, 11.Okt.2014, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dungin feniks iz kineskog gnezda porazio Argentinu, Mesi promašio penal

Neki novi Brazil! Kao da je Karlos Dunga uspeo da za samo mesec i nešto dana promeni čip u glavama igrača koji su se propisno izbrukali na prvenstvu sveta u svojoj domovini. U meču igranom u Kini, na stadionu "Ptičije gnezdo", Brazilci su savladali Argentinu - 2:0. Herardo Martino je tako neslavno debitovao na klupi "gaučosa". Junak pobede Dunginih izabranika bio je Dijego Tardeli.

U 31. minutu je postigao svoj prvi pogodak za reprezentaciju. Centrirao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Oskar na drugu stativu, Zabaleta i Fernandez su zasmetali jedan drugome, lopta se odbila od igrača Mančester sitija i došla pravo na volej napadača Atletiko Mineira.

Nedugo potom viđen je peanl u korist Argentinaca. Di Marija je veoma lako pao u duelu sa Danilom, ali je to bilo dovoljno arbitru da pokaže na 11 metara. Loptu je uzeo Leo Mesi, ali je Džeferson pročitao njegov udarac i spasio vođstvo.

Oba tima su imala po još jednu šansu u prvih 45 minuta, ali je nisu iskoristili. "Gaučosi" su imali bolju statistiku na kraju prvog dela, međutim, slaba im je to bila vajda.

Brazilci su žustrije ušli u drugi deo, videlo se da žele protiv najljućeg rivala da pokažu da nisu opravdane bile silne kritike na račun njihovog kvaliteta tokom prethodnih meseci. A onda u 58. minutu Tardeli sanja svoj san. Ponovo je fudbaler Atletiko Mineira savladao Serhija Romera, ovaj put je to učinio glavom.

Možda je pun pogodak na poluvremenu bila i agresivnija igra na Di Mariju, koji se nije video u nastavku meča. A onda, 81. minut, i trenutak ispunjenja snova velikog broja navijača "selesaoa". U igru je ušao miljenik nacije, zapostavljen od strane Felipea Skolarija, Kaka!

Bio je to ujedno i poziv navijačima Brazila da isprate iz igre junaka Dijega Tardelija, koji je odigrao najbolji meč u reprezentaciji.

(Foto: Beta/AP/g Han Guan)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.