Dodeljeni Oskari majstorima specijalnih efekata

Izvor: Studio B, 10.Feb.2013, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljeni Oskari majstorima specijalnih efekata

U Los Anđelesu su uručeni Oskari za tehnička dostignuća. Kao i svake godine, ova ceremonija, na kojoj Američka filmska akademija nagrađuje tvorce raznih specijalnih efekata, održana je u subotu veče, par nedelja pre glavne dodele Oskara.

Na svečanosti, čiji su domaćini bili Kris Pajn i Zoi Saldana, zvezde "Zvezdanih staza" iz 2009, podeljeno je devet plaketa i drugih priznja koja su otišla u ruke 25 pojedinaca, među kojima je tim studija "Drimvorks" čiji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << svetlosni efekti korišćeni u "Šreku", "Madagaskaru" i nekoliko drugih animiranih filmova ove kompanije.   

Jedan od nagrađenih je i Ričard Mol koji je dobio Oskara za pronalazak prenosnog uređaja za razmeštanje svetlosti pod nazivom "Matthews Max Menace Arm" koji je korišćen u više od 300 filmova.

Svečana 85. dodela Oskara biće održana 24. februara u Dolbi teatru u Los Anđelesu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.