Dodeljene Zlatne maline

Izvor: RTS, 23.Feb.2009, 02:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene "Zlatne maline"

Majk Majers i Paris Hilton dobitnici su po tri "Zlatne maline", parodije na Oskara koje se dodeljuju najgorim ostvarenjima, dan uoči dodele nagrada Američke filmske akademije.

Dan uoči dodele Oskara, glumcima Majku Majersu i Paris Hilton dodeljene su po tri "Zlatne maline", parodije na Oskara koje se dodeljuju najgorim ostvarenjima i glumcima.

Majers, kanadski komičar poznat po filmovima iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << serijala "Ostin Pauers", dobio je "Zlatne maline" za najgori film - "The Love Guru", za najgoreg glumca i za najgori scenario, javile su agencije.

Fondacija "Zlatne maline", koja je imena nagrađenih saopštila u subotu, nije zaobišla ni "doprinos" bogate naslednice i starlete Paris Hilton.

Paris Hilton je proglašena za najgoru glumicu i deo najgoreg glumačkog para za film "The Hottie and the Nottie", kao i najgoru epizodu u horor fantaziji "Repo! The Genetic Opera".

Nekadašnji Džejms Bond, Irac Pirs Brosnan, dobio je Zlatnu malinu za epizodnu ulogu sa pevanjem u mjuziklu "Mamma Mia!", koji je bio veliki prošlogodišnji hit.

Još jedan hit iz 2008. godine nije bio pošteđen: "Indijana Džons i kraljevstvo kristalne lobanje", četvrti film Stivena Spilberga iz serijala o neustrašivom arheologu, dobio je "Zlatnu malinu" u kategoriji najgori nastavak, prednastavak ili rimejk.

Nemački režiser Uve Bol ne samo da je dobio Zlatnu malinu kao najgori reditelj, za tri filma koja je imao u prošloj godini, ("Tunnel Rats", "In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale" i "Postal"), već je dobio i "trofej" za celokupnu karijeru.

Fondacija "Zlatna malina", koju je 1980. osnovao američki promoter i publicista Džon Vilson, zamišljena je kao komična suprotnost nagradama američke Akademije za filmske umetnosti i nauke. Njene "Razzie" nagrade, kako ih najčešće zovu, dodeljuju se u svega 10-tak kategorija. Fondacija ima 657 članova iz SAD i još 19 zemalja.

Priznanja se sastoje od lažne maline veličine loptice za golf, postavljene na kalem filma Super 8, sve obojeno zlatno-žutom bojom, vrednosti 4,97 dolara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.