Dodela Oskara neće imati voditelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2019, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodela Oskara neće imati voditelja

Prvi put u skoro 30 godina najveći filmski šou na svetu - dodela Oskara neće imati domaćina.

Američka akademija filmskih umetnosti i nauka tako je na korak da ponovi jednu od najradikalnijih intervencija u istoriji dodele svojih nagrada.

"Varijeti" (Variety) javlja da će producenti odabrati niz poznatih zvezda koji će imati skečeve i muzičke numere kroz koje će pokriti različite segmente dodela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Oskara.

Ova odluka je doneta kada je glumac Kevin Hart, prethodno odabran za voditelja, odlučio da se povuče samo nekoliko časova kasnije zbog prozivki na društvenim mrežama povodom desetak godina starih homofobičnih tvitova.

Koncept o dodeli bez domaćina podelio je ljude iz vrha Akademije i producente koji uveliko pripremaju ceremoniju, a kako javlja Varijeti, na žurci nakon dodele Zlatnog globusa mnogi izvršioci su se žalili zbog te ideje.

Jedan medijski magnat istakao je da bi to moglo da ima potencijalno fatalne posledice, jer su domaćini često najveći mamac za publiku kada je reč o tako glamuroznim TV prenosima, nešto poput dirigenta ili mašinovođe koji upravlja vozom.

Do sada je samo jednom, pre tačno 30 godina, Oskar bio bez voditelja.

Ta dodela i dalje se pamti po zlu - producent Alan Kar i reditelj Džef Margolis smislili su 11-minutnu muzičku numeru umesto uvodnog monologa, u koji je bila uključena i verzija "Proud Mary", duet Snežane i Roba Loua, koji glumac i dalje pokušava da zaboravi, kako piše Varijeti.

Nominacije za Oskara biće objavljene za dve nedelje, a dodela će se održati 24. februara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.