Dodela Oskara 2021: Najbolji film „Zemlja nomada“, Hopkins i McDormand najbolji glumci

Izvor: Tracara.com, 26.Apr.2021, 08:43

Dodela Oskara 2021: Najbolji film „Zemlja nomada“, Hopkins i McDormand najbolji glumci

Film Zemlja nomada rediteljke Chloé Zhao osvojio je Oskara za najbolji film, glavnu nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauka na 93. svečanoj dodeli tog priznanja u u Los Anđelesu. Ta drama nagradu je donela i glavnoj glumici Frances McDormand, a Oskara za najbolju mušku ulogu osvojio je Anthony Hopkins za ulogu u film u Otac. Nagrada za najbolji strani pripala je ostvarenju Još jedna tura. Za razliku od prethodnih ceremonija, prvi put je dodela Oskara za najbolji film >> Pročitaj celu vest na sajtu Tracara.com << uručena pre nagrada u drugim kategorijama. Obično se dodelom glavne nagrade završava ceremonija, a sada su potom dodeljene nagrade za najboljeg glumca i najbolju glumicu. Oskare za najbolju mušku i žensku ulogu osvojili su glumac Anthony Hopkins i glumica Frances McDormand. On je osvojio nagradu za ulogu u ostvarenju Otac, i ovo je njegov drugi Oskar: prvi je osvojio 1992. godine za ulogu čuvenog Hanibala Lektora u filmu Kad jaganjci utihnu. McDorman je nagrađena za ulogu u filmu Zemlja nomada koji je osvojio i glavnu nagradu – Oskara za najbolji film. Nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu odneo je Daniel Kaluuya, za ulogu u filmu Judas and the Black Messiah, dok je najboljom ženskom sporednom ulogom proglašena Yuh-Jung Youn za ulogu u filmu Minari. Pogledajte sve dobitnike ovde. The post Dodela Oskara 2021: Najbolji film „Zemlja nomada“, Hopkins i McDormand najbolji glumci appeared first on Tračara.

Nastavak na Tracara.com...






Povezane vesti

DODELA OSKARA 2021: Entoni Hopkins najbolji glumac, najbolji film "Zemlja nomada", "Aida" bez nagrade

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021

Dugo očekivana svečanost!..Dugo očekivana, 93. dodela Oskara održana je sinoć u Los Anđelesu, u manjem kapacitetu, ali sa ništa manje glamura. Nije bilo većih iznenađenja kada je reč o osvojenim nagradama...Ceremoniju je otvorila glumica i novopečena rediteljka Redžina King, a nakon nje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tracara.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tracara.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.