Deni Bojl umetnički direktor ceremonije otvaranja OI 2012.

Izvor: Blic, 17.Jun.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deni Bojl umetnički direktor ceremonije otvaranja OI 2012.

Engleski reditelj oskarovac Deni Bojl izabran je za umetničkog direktora ceremonije otvaranja Olimpijskih igara 2012. u Londonu, saopštili su danas organizatori, a prenose svetske agencije. Deni Bojl

"Radi se o jedinstvenoj prilici i ja ću doprineti onome što će, uveren sam, biti fantastične Olimpijske igre", rekao je Bojl koji je prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine dobio Oskara za film "Milioner s ulice".

U izjavi radiju BBC 4, Bojl je obećao "uzbudljiv i čaroban" događaj zakazan za 27. jul 2012. na novom Olimpijskom stadionu u Londonu. "Nadam se da će to biti jedna od ceremonija za pamćenje koja će ujedno označiti početak nečeg sasvim novog", rekao je Bojl.

Umetnički direktori zaduženi za ceremoniju zatvaranja Olimpijade, kao i za otvaranje i zatvaranje Paraolimpijskih igara, biće određeni do kraja godine. Režiser Stiven Doldri ("Sati", "Čitač") uvršten je u tim od četvoro umetničkih direktora i producenata koji će nadgledati ceremonije otvaranja i zatvaranja Olimpijade u Londonu.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013,   Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.