Izvor: Blic, 12.Avg.2020, 17:19

DAN KADA JE PUTIN PRVI PUT IZVIŽDAN Ruska podmornica je misteriozno potonula, a on je NESTAO NA NEKOLIKO DANA

Danas se obeležava tačno 20 godina od kada je ruska nuklearna podmornica Kursk potonula u Barencovom moru. U tragediji koja se dogodila tokom vojne vežbe poginulo je svih 118 članova posade. Ruska podmornica K-141 ili Kurska, klase "Oskar II" bila je ponos ruske flote i simbol moći čitave Ruske mornarice. Podmornica duga 154 metra, prvi put je zaplovila 1994. godine i sve do tragedije bez greške ispunjavala sve zadatke.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJTEŽI MOMENAT U PUTINOVOJ KARIJERI: Misteriozno potonuće čuvene ruske podmornice...sakrio se od OČIJU JAVNOSTI

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020

Ruska podmornica K-141 klase "Oskar II" bila je ponos ruske flote i simbol moći čitave Ruske mornarice..Danas se obeležava tačno 20 godina od kada je ruska nuklearna podmornica Kursk potonula u Barencovom moru. U tragediji koja se dogodila tokom vojne vežbe poginulo je svih 118 članova posade...Ruska...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.