Izvor: SEEcult.org, 14.Sep.2010, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnci hrvatski kandidat za Oskara za strani film

Nagrađivana ratna drama “Crnci” Zvonimira Jurića i Gorana Devića hrvatski je kandidat za nominaciju za Oskara za najbolji strani film. Hrvatsko društvo filmskih đelatnika (HDFD) izabralo je film “Crnci” tajnim glasanjem 17 članova komisije, saopštio je Hrvatski audiovizuelni centar. “Crnci” je ratna drama o zapovedniku jedinice zadužene za obavljanje prljavih zadataka koji tokom primirja priprema akciju izvlačenja tela poginulih saboraca. Tema tog filma je i osećaj lične krivice vojnika i njihovo suočavanje sa neprijateljima u samima sebi.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Film Zvonimira Jurića "Crnci" je hrvatski kandidat za Oscara

Izvor: Filmske.com, 15.Sep.2010, 15:31

Hrvatsko društvo filmskih radnika izabralo je film "Crnci" Zvonimira Jurića i Gorana Devića za hrvatskog predstavnika u selekcionom procesu Američke filmske akademije za nagradu Oscar, u kategoriji najbolji strani film..Tu odluku tajnim je glasanjem na sastanku donelo 17 članova Komisije HDFD-a,...

Nastavak na Filmske.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.