Američki razarač Oskar Ostin ušao u Crno more (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 06.Maj.2017, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki razarač "Oskar Ostin" ušao u Crno more (VIDEO)

Američki razarač sa vođenim raketama "Oskar Ostin" ušao u Crno more, da bi pojačao saradnju sa regionalnim saveznicima i partnerima, saopštila je američka mornarica.

"Razarač sa vođenim raketama klase "Arli Burk" "Oskar Ostin" (DDG 79) uplovio je u Crno more 5. maja radi izvođenja pomorskih bezbednosnih operacija i povećanja kapaciteta i interoperabilnosti sa saveznicima i partnerima u regionu", navodi se u saopštenju.

"Oskar Ostin" će sprovesti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pomorske operacije u cilju podrške saveznicima NATO-a u Istočnoj Evropi kao deo operacije "Atlantska odlučnost“ (Operation Atlantic Resolve), objašnjava se u saopštenju.

"Američka mornarica rutinski operiše na Crnom moru u skladu sa Konvencijom Montro i u skladu sa međunarodnim pravom", dodaje se u saopštenju.

Crno more je deo oblasti operacija 6. flote američke mornarice.


Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.