Akademija za Oskare preispituje pravila nominovanja filmova i glumaca

Izvor: Beta, 28.Jan.2023, 22:16

Akademija za Oskare preispituje pravila nominovanja filmova i glumaca

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauke, koja dodeljuje Oskare, saopštila je večeras da će preispitati pravila ovogodišnje nominacije filmova, jer je jedan nezavisni film iznenadio holivudski svet zbog nominacije za tu prestižnu filmsku nagradu.Akademija je 24. januara saopštila spisak glavnih nominacija za Oskara koji će biti dodeljeni na 95. ceremoniji 12. marta u Los Anđelesu.Kao i svake godine, promoteri filmova koji žele da uđu u spisak nominovanih za Oskara, kreću u kampanju. Svako ima svoju strategiju, ali svi moraju da poštuju određena pravila.Film "To Leslie" nije zablistao u bioskopima i zaradio je oko 27.000 dolara. Međutim, Andrea Rajsborou (Riseborough), koja igra glavnu ulogu u tom ostvarenju, nominovana je za Oskara u kategoriji najbolje glumice.Posle tih nominacija, na društvenim mrežama su se oglasile neke poznate ličnost sa pitanjem da li je taj film imao efikasnu kampanju ili je u pitanju neka prevara.Američki časopis Varajeti (Variety) preneo je da je Akademija bila zatrpana mejlovima i pozivima i da je zbog toga odlučila da preispita kampanju filmova nominovanih za Oskara, ne pominjući direktno ostvarenje "To Leslie"."Preispitujemo procedure kampanje ovogodišnjih nominovanih filmova, kako bismo osigurali da nijedno pravilo nije prekršeno i bolje razumeli da li su potrebne promene smernica u novoj eri društvenih medija ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Akademija za Oskare preispituje pravila nominovanja filmova i glumaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2023

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauke, koja dodeljuje Oskare, saopštila je večeras da će preispitati pravila ovogodišnje nominacije filmova, jer je jedan nezavisni film iznenadio holivudski svet zbog nominacije za tu prestižnu filmsku nagradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.