Provedite najluđu noć u Budimpešti za 125 evra

Izvor: Blic, 28.Nov.2011, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provedite najluđu noć u Budimpešti za 125 evra

Po mnogima najbolja investicija za doček Nove godine je poseta nekom evropskom gradu. Proverite zašto je prestonica Mađarske stekla pariski status i obiđite sve njene znamenitosti sa obe strane Dunava.

Ukoliko iskoristite specijalnu ponudu sajta SuperОdmor.rs doček Nove godine u Budimpešti platićete 125 evra. Prvobitna cena bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je 135 evra, pa će te uštedeti 10 evra po osobi. Aranžman obuhvata tri noćenja sa doručkom i autobuskim prevozom u hotelu "Zuglo", a polazak je 30. decembra.

Kraljica Dunava, kako još zovu prestonicu Mađarske, prostire se na obe strane Dunava. Budim je stariji deo grada i pravi park prirode u kome žive aristokrate, dok je Pešta moderni ekonomski centar prepun tržnih centara, prodavnica, bioskopa, muzeja...

Pored planiranog programa puta, ono što nikako ne smete da propustite dok ste u Budimpešti je da obiđete jedan od najvećih akvarijuma u Evropi "Tropikarijum", glavnu ulicu Vaci koja je raj za šoping i koja veoma podseća na Knez Mihailovu.

Krstarenje Dunavom

Ukoliko ne želite da najluđu noć provedete na gradskom trgu, možete uplatite krstarenje Dunavom uz tradicionalne mađarske specijalitete i cigansku muziku. Kao i u drugim evropskim gradovima važno je da znate da će iznos računa biti veći za 15 odsto od ukupne svote, jer je to iznos koji plaćate za uslugu.

Obavezno se fotografišite na mostu Lanaca i Elizabetinom mostu koji povezuju Peštu sa Budimom. U Pešti obavezno prošetajte veličanstvenim Trgom heroja i posetite zgradu Parlamenata u kojoj se može pogledati i replika krune prvog mađarskog kralja Stefana. Sent Andreja je mesto koje veoma podseća na Zemun i Sremske Karlovce, a značajno je zbog brojnih spomenika srpske kulture. Tamo možete posetiti Blagoveštansku crkvu, srpsku školu, Sabornu crkvu, kuću Jakova Ignjatovića, riznicu Beograda i druge znamenitosti. Sa brda Gelert koje se nalazi u Pešti pruža se najlepši pogled na devet mostova, Dunav i Peštu. Obavezno obiđite katedralu Sv. Matijaša i Ribarsku tvrđavu.

Povezane vesti: Dočekajte Novu godinu u Parizu za 414 evra Doček Nove godine u Budimpešti za 119 evra Nova godina u Andaluziji
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.