Zbog izjave o Hrvatima Dino Merlin otkazao saradnju bubnjaru

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2018, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog izjave o Hrvatima Dino Merlin otkazao saradnju bubnjaru

Bosanskohercegovački pevač Dino Merlin objavio je u nedelju da je odlučio da prekine saradnju sa svojim bubnjarom Amarom Češljarom zbog njegove izjave da bi "poslao tenk" na Hrvate koji su ove nedelje u Mostaru protestovali protiv izbora Željka Komšića za hrvatskog predstavnika u Predsedništvu BiH jer je izabran glasovima Bošnjaka.

"Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovore", napisao je Češljar u komentaru na jednom sarajevskom portalu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Izjavu su preneli svi uticajni hrvatski mediji u BiH nakon čega je usledio velik broj kritika. Dino Merlin je odlučio da prekine saradnju s njime.

"Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke muzičkog saradnika Amara Češljara koji je svojim neumesnim komentarima naneo nemerljivu štetu timu profesionalaca i umetnika koji sa mnom, već nekoliko decenija širom sveta kroz muziku propagiraju ljubav, mir i dobro", objavio je Merlin u saopštenju za javnost.

"Svi moji saradnici dobro znaju da moji životni svetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti", istakao je i dodao: "Zbog nepoštovanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše delovanje, odlučio sam odmah otkazati dalju saradnju Amaru Češljaru".

Ovim putem i primerom pozivam sve nas na razumno delovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje reči i dela i bili korektivi jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti, zaključio je Merlin.

Češljar je u subotu u dva odvojena komentara pokušao da se opravda, tvrdeći da je njegov stav bio odgovor nacionalistima.

"Komentar je važio za nacionaliste koji nisu dobrodošli ni u jednu zemlju", napisao je Češljar i dodao kako se u BiH 'mnogi petljaju' pa se dodatno zapetljao, objašnjavajući što je mislio pišući komentar. "Ovi koji su tu, uopšteno, tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Čast izuzecima naravno", napisao je.

Dodao je i kako muzičar Dino Merlin nema nikakve veze s njegovim stavom.

Tri sata kasnije se predomislio, pa je u novome mejlu predložio hrvatskim medijima, koji su ga nakon toga ismejali, da objave kako je njegov profil hakovan.

"Nego kako se profili zaista hakuju, možda radi situacije nije loše upravo to objaviti ako se slažete?! Česljaru hakiran profil i to je sve", napisao je.
Pogledaj vesti o: Dino Merlin

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.