Izvor: S media, 24.Nov.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Visoke mere bezbednosti na koncertu Merlina

Dan uoči serije koncerata Dina Merlina u beogradskoj Areni više se govori o bezbednosnom aspektu nego o muzičkom događaju. Najavljene visoke mere bezbednosti.

Beogradska policija najavljuje visoke mere bezbednosti zbog pretnji ultradesničarskih organizacija.

Strahuje se da bi nastup muzičara iz Sarajeva mogao da dovede do nasilja na ulicama glavnog grada.

MUP >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << preduzima mere za bezbednost Merlinovih koncerta

SNP Naši: Možda će vam biti nemira kod "Arene"

Policija tukla na koncertu Lukasa

Dolazak Dina Merlina u Srbiju na noge je podigao njegove fanove, ali i ultradesničare zbog kojih će sva tri koncerta u Areni biti strogo obezbeđena.

Svaki posetilac na ulazu će biti detaljno kontrolisan. Pored obezbeđenja, policije i žandarmerije, publiku će nadgledatii policajci u civilu, a pored hitne pomoći, sve tri večeri će dežurati tužilac i sudija za prekršaje.

Od ovoga koncerta ne treba praviti spektakl, jer ovo je koncert kao svaki drugi koncert. Policija taj dan ima i drugih skupova koji su visokorizični. Mogu samo da kažem da je ovo koncert gde je angažovan veći broj policijskih službenika i jedinica žandarmerije i obećavamo da ćemo održati stabilan javni red i mir”, kazao je Dušan Puvača, pomoćnik načelnika Uprave policije za grad Beograd.

Zajedno sa najavom koncerta počele su i pretnje. Jasne poruke mržnje, pretnje nasiljem, neredima, pa čak i smrću sevaju sa plakata i grafita nacionalističkih organizacija u Beogradu i Novom Sadu. Upućene su izvođaču, ali i onima koji će doći da ga slušaju.

Dino Merlin je jedini izvođač kojem je uspelo da napuni Arenu tri večeri zaredom.

(B92)
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.