Izvor: Soko-zabava.info, 22.Sep.2023, 12:16

Dino Merlin nastupa u Beogradskoj Areni 18, 19, 21. i 22. novembra

Najava koncerta Dina Merlina u Beogradu

Ove jeseni nas očekuje novo probijanje rekorda u Beogradu od strane jednog od najvećih izvođača sa ovih prostora, Dina Merlina. Ovaj bosansko-hercegovački kantautor je odavno prevazišao granice svoje zemlje i postao jedan od najvoljenijih i najprihvaćenijih autora na Balkanu, a  njegovi koncerti su izuzetno posećeni.

O njegovim prvim koncertima u Areni održanim 2011. godine se još priča sa oduševljenjem, budući da >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << je neumorno i energično pevao svoje najveće hitove u krcatoj sali tri dana zaredom. Sledeći koncerti Dina Merlina u Beogradu iz 2015. godine takođe se smatraju uspešnim, a ovog novembra nas u Beogradu očekuje pravi spektakl!

Naime, rasprodate su karte za koncerte 18, 19. i  21. novembra, a još ima karata za četvrti po redu nastup, koji će se održati 22. novembra. Požurite kako biste nabavili svoje karte po ceni od 3000 din na sajtu tickets.rs, a ako ste dolazite u prestonicu ovim povodom i u potrazi ste za proverenim smeštajem, pogledajte ponudu stanova na dan.

Dino Merlin 

Dino Merlin je rođen pod imenom Edin Dervišhalidović i počeo je kao idejni vođa, kompozitor, tekstopisac i pevač pop-rock grupe Merlin. Grupa Merlin je osnovana 1983. godine, a solo karijeru započinje 1991. godine pod umetničkim imenom Dino Merlin.

Dino Merlin ima dugu i bogatu muzičku karijeru koja se proteže više decenija unazad. Tokom ovog vremena, stekao je veliki broj fanova i izgradio reputaciju kao jedan od najvažnijih muzičara na Balkanu. On je izuzetno talentovan muzičar, pevač i tekstopisac. Njegova muzika je zaista kvalitetna, a tekstovi i izvođenje duboko emotivni. Dino Merlin je poznat po eksperimentisanju sa različitim muzičkim žanrovima, uključujući pop, rock i world music, što je uspevalo da privuče najširu publiku.

Iza njega je jedanaest studijskih albuma i više od dvestotinak autorskih pesama, a mnoge od njih se smatraju pesmama za sva vremena. Dosad je održao pet koncerata u Areni u Beogradu, četiri na Koševu i jedanaest evropskih i svetskih turneja. Najpoznatije su one pod imenom Sredinom, Burek, Ispočetka i Hotel Nacional.

Albumi Dina Merlina

Njegov prvi album je izdat 1985, sa kog se odmah izdvojila pesma Kokuzna vremena, koja se sluša i dan-danas. Sledeći je izdat 1986. pod imenom Teško meni sa tobom i kao hitovi ostaju Neka padaju ćuskije i Lažu me. Album iz 1989. je bio pun pogodak. On je prepun pesama koje su svima omiljene-Mjesecina, Zar je to sve što imam od tebe, Nešto lijepo treba da se desi,  Kad zamirišu jorgovani, Danas sam o.k. i  Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo. Naredne godine izlaze pesme Šta ti značim ja, Učini mi pravu stvar, Pala magla, Harmonika. Sa albuma Moja bogda sna se izdvojila istoimena pesma Ako me ikada sretneš i Ostaće istine dvije. Sa albuma iz 1995. godine se izdvajaju Ja potpuno trezan umirem, Nemam ja osamnaest godina, Ne zovi me na grijeh. Posle malo duže pauze  izlazi antologijski album Sredinom, koji se smatra jednim od najslušanijih na ovim prostorima. Svi su uglas pevali čuveni duet sa Ivanom Banfić, Godinama, ili Moj je život Švicarska.

Sledeći albumi Burek, Ispočetka i Hotel Nacional su učvrstili poziciju Dina Merlina kao jednog od najpopularnijih izvođača na Balkanu. Album Hotel Nacional izdat 2014. godine dospeo je među top 10 najprodavanijih svetskih albuma na Billboard World Albums listi, a istoimena svetska turneja okupila je preko 900000 posetilaca na četiri kontinenta.

Dosad je Dino Melin tri puta nastupao na izborima za pesmu Evrovizije, a poslednji put je sa pesmom Love in rewind zauzeo šesto mesto, što je najbolji plasman Bosne i Hercegovine.

Koje su vaše omiljene pesme Dina Merlina?

Kada neki ima toliko dugačku karijeru i toliko hitova iza sebe, teško je izdvojiti one pesme koje su najpopularnije ili najdraže. Mnoge od njegovih pesama se mogu čuti na slavljima i različitim prigodama, a balade su omiljene jer se slušaju za svoju dušu.

Osamdesetih i devedesetih su na ovim prostorima bile popularne njegove vesele Danas sam ok, Kokuzna vremena i Nešto lijepo treba da se desi, ali i balade Laku noć, moja mala barbiko i Lažu me. Bosnom behar probeharao i Jel sarajevo gdje je nekad bilo su neke od najpoznatijih pesama Dina Merlina i postala su svojevrsne himne Bosne i Hercegovine. Sredinom je postala veliki hit i deo je njegovog albuma Sredinom iz 2000. godine. Sa ovog albuma se izdvajaju Sve je laž, Kremen, Da je tuga snijeg, Hitna pomoć i nezaobilazna na slavljima Kad si rekla da me voliš. Dueti sa Vesnom Zmijanac Jorgovani, sa Ivanom Banfić Godinama i Željkom Joksimovićem Supermen su pronašle svoj put do srca slušalaca. Sa poslednjih albuma su ostale da se slušaju Školjka, Undo, Nedostaješ, Rane i Hotel Nacional, a ne sumnjamo da je nas od ovog umetnika očekuje još mnogo fenomenalnih pesama.

Prethodni koncerti Dina Merlina u Beogradu

Prvi koncerti Dina Merlina u Beogradu održani su 2011. Tada su  bila  tri fenomenalna koncerta u dupke punoj Areni, a gost je bila Vesna Zmijanac, sa kojom je otpevao Jorgovane u potpuno novom aranžerskom ruhu i oduševio publiku. Počeo je nastup simboličnom pesmom Ispočetka, u znak pomirenja na ovim prostorima, a u hali su se orile pesme Kad si rekla da me voliš. Danas sam ok, U ovim godinama i drugi veliki hitovi.

Usledili su koncerti 2015. godine, kada je Dino Merlin otpevao čak trideset pesama. Pevao je pesme sa albuma Hotel Nacional, ali je bilo i starih hitova. Na sceni je s Merlinom nastupilo dvadeset muzičara, priređen je scenski spektakl sa vrhunskom rasvetom, a sve je projektovano na sfernom LED ekranu. Kako se i očekivalo, publika je s nestrpljenjem čekala da Dino izađe na binu, a pesma koja je otvorila koncert je Školjka. Nakon Školjke nastavili su u dobrom ritmu uz pesmu Kad čovjek voli ženu, koja je posvećena njegovoj supruzi. Specijalni gost na koncertu je bio dečak David Radosavljević, s kojim je Merlin otpevao pjesmu Eh, da je tuga snijeg.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.