Dino Merlin i treći put sa Beograđanima

Izvor: Dzungla.org, 28.Nov.2011, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dino Merlin i treći put sa Beograđanima

Mada je koncert počeo sa 50 minuta zakašnjenja, bosanski pevač dupke punu 'Arenu' razgalio hitovima poput 'Ispočetka', 'Baška ti', 'Sve je laž'...

- DOBRO veče Beograde, dobrodošli dragi ljudi. Treća noć, treći spektakl, treći put je moja duša potpuno fenomenalno i do kraja ispunjena - obratio se u nedelju veče sarajevski superstar Dino Merlin publici koja je i treću noć zaredom ispunila ' >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << Beogradsku arenu' do poslednjeg mesta.
Zbog rigorozne kontrole, i nedeljni nastup najveće bosanske muzičke zvezde kasnio je 50 minuta, a otvoren je pesmom simboličnog naziva 'Ispočetka'. I čim je Merlin zaređao sa svojim hitovima, više niko nije mirovao u najvećoj dvorani na Balkanu. Za razliku od prve večeri, u nedelju veče je u 'Areni' bilo najviše mladih, uglavnom dvadesetogodišnjaka, koji su svaku numeru pevali uglas zajedno sa Dinom, mada se neki od njih nisu ni rodili kada je počinjao svoju karijeru. Ali, dovoljno je bilo da on samo pita gde su ruke, pa da ih cela dvorana podigne i počne da pljeska. A Dino u onim stilizovanim pantalonama nalik na dimije i crnoj košulji koju je presvukao posle pola sata, sićušan i mršav na velikoj bini, ali pun energije. Čak mu i glas bolje zvuči nego prethodnih noći. A tekstovi pesama koje je napisao gađaju publiku pravo u srce.
Mnogima su zasuzile oči na 'Jel Sarajevo gde je nekad bilo', 'Baška ti' ili 'Sve je laž'. I ovoga puta je kao i prethodna dva Dervišhalidović darovao zlatnicima prve bebe koje su se tog dana rodile u Beogradu i Sarajevu - devojčicu Sašku i dečačića Ahmeda. A kada je otpevao 'Smehom strah pokrijem uvek', publika je počela da skandira 'Dino, Dino'.
- Ovo je jedna od najdražih noći u mom životu, baš kao i sinoć i preksinoć. Dame i gospodo mnogo vas volim - otkrio je Merlin raspamećenoj publici koja je nastavila sa ovacijama.
 
 
 
Da li od silnog uzbuđenja i izuzetnog prijema srpske publike sa kojom se nije družio pune 23 godine, tek pevač se malo zbunio dok je pevao 'U ovim godinama', ali mu to niko nije zamerio. Njegov sedmočlani bend, sa kojim nastupa poslednjih 12 godina, zvučao je savršeno, a scenski doživljaj upotpunili su plesači iz Milana i Argentine. Sa Ivanom Banfić otpevao je 'Godinama', sa Željkom Joksimovićem 'Supermena', ali je raja sve vreme čekala Vesnu Zmijanac (za razliku od prethodnih noći kada je pevala u dugoj zelenoj, odnosno crvenoj haljini, pojavila se u tesnom i besnom miniću i čizmama iznad kolena) da izadje na scenu i zapeva njihov evergrin 'Kad zamirišu jorgovani'. Činilo se kao da je 'Arena' tog trenutka eksplodirala. Vesna i Dino su sa bine dirigovali horom od 18.000 duša, a na kraju pesme on joj se zahvalio rečima 'Hvala puno devojčice, uživali smo'. A uživala je i publika.
 
 
Niko nije sedeo, svi su zagrljeni igrali i pevali. A vazduh nabijen emocijama, toliko, da si mogao nožem da zasečeš. Oni koji su prošvercovali upaljače, povadili su ih i podigli visoko u vazduh tokom izvođenja 'Lažu, lažu me', poslednje numere u zvaničnom delu koncerta.
 
- I najduže putovanje započinje jednim malim korakom. On me je i doveo u moj Beograd. Hvala vam što se bili moji saputnici svih ovih godina. Sa bendom sam se dogovorio da ovo bude naš novi početak. Dobro je za početak, više nego dobro - pozdravio je Dino srpsku publiku, nagovestivši joj tako da će se ubuduće češće vidjati.
Za bis je ostavio 'Ako me ikada sretneš'. 'Ne pitaj je li pametno što nas je prekrio mrak, i to što nismo zajedno, pusti suzu, daj mi znak', orila se dvorana, dok je Dino stajao na sceni sa raširenim rukama, kao da pokušava da zagrli svoju publiku.
(Izvor: Novosti)
Pogledaj vesti o: Dino Merlin

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.