Dino Merlin: Srbe ukloniti puškama!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2011, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dino Merlin: Srbe ukloniti puškama!

Da li se sećate izjava Dina Merlina da su Srbi bolesnici, da ih sve treba ukloniti puškama i da je Beograd "leglo fašizma"?! Ove izjave neki nisu zaboravili i žele da spreče pevačev dolazak u Arenu.

Na intrenet forumima i fejsbuku pojavile su se peticije za bojkot nastupa Dina Merlina u Beogradu. Sve peticije su pokrenuli oni koji se pozivaju na svoju nacionalnost. "Srbi koji vole Srbiju" su svi oni koji započinju peticije i koji žele da sarajevski pevač ne održi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koncert u Areni.

Dino Merlin nastupiće 25.novembra u Beogradskoj areni a Srbi sve više počinju da se prisećaju njegovih izjava prethodnih godina.

Jedna od najupečatljivijih izjava Edina Dervišhalidovića je ona data zagrebačkom "Slobodnom tjedniku" u kojoj je Beograd nazvao "leglom fašizma", a 1994. na pitanje novinarke Globusa da li je moguć zajednički život sa Srbima, oštro je odgovorio:

- Ma, kakav suživot sa Srbima! Bog ne voli one koji seju nered i on će ih ukloniti pomoću naših pušaka.

A kad je rat uveliko završen, Dino nije prestao da zatvara usta. U "sarajevskim Danima 2001." izjavio je sledeće:

- Srbi bi trebalo da uzmu lekove za svoje bolesti, jer je evidentno da su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bi trebalo da idem u Beograd, jer bolesnici se obilaze, piše Kurir, a prenosi portal Smedia.

Mnogi ne žele da se on pojavi u Srbiji zbog ovih izjava ali takođe, pevač ima i veliki broj fanova koji žele da zaborave na politiku i da uživaju u muzici. Koliko smo spremni da budemo složni kad je ovako nešto u pitanju?!

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.