DINO MERLIN: SRBI SU BOLESNICI!

Izvor: Kurir, 08.Okt.2011, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DINO MERLIN: SRBI SU BOLESNICI!

Veselje se širi na sve strane... Dino Merlin će 25. novembra održati koncert u Areni. Nije ni prvi ni poslednji koji je tokom poslednjih 20 godina vređao Srbe, a sad bi da im peva. Mi, kao i uvek, sve zaboravljamo, a zaboravio je kanda i on koliko se tokom devedesetih zaklinjao da više nikada neće kročiti u Srbiju!

Veselje se širi na sve strane...

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Dino Merlin će 25. novembra održati koncert u Areni. Nije ni prvi ni poslednji koji je tokom poslednjih 20 godina vređao Srbe, a sad bi da im peva. Mi, kao i uvek, sve zaboravljamo, a zaboravio je kanda i on koliko se tokom devedesetih zaklinjao da više nikada neće kročiti u Srbiju!

Jedna od najupečatljivijih izjava Edina Dervišhalidovića je ona data zagrebačkom Slobodnom tjedniku u kojoj je Beograd nazvao „leglom fašizma“, a 1994. na pitanje novinarke Globusa da li je moguć zajednički život sa Srbima, oštro je odgovorio:

- Ma, kakav suživot sa Srbima! Bog ne voli one koji seju nered i on će ih ukloniti pomoću naših pušaka.

A kad je rat uveliko završen, Dino nije prestao da zatvara usta. U sarajevskim Danima 2001. izjavio je sledeće:

- Srbi bi trebalo da uzmu lekove za svoje bolesti, jer je evidentno da su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bi trebalo da idem u Beograd, jer bolesnici se obilaze.

I tako...

A da... ulaznice koštaju 2.200 dinara za fan pit, parter je 2.000, dok za tribine treba izdvojiti od 1.800 do 2.500 dinara.

Tako je govorio Dino

► Moje su omiljene pesme „Bojna Čavoglave“, „Kad jurišnik bije“ i druge slične njima.

► Mi bismo sad malo Bajage i tonove s istoka... E, pa ne može! Ja sam izgubio iluzije i zaboravio neke pesme.

► Kad su počela granatiranja Sarajeva i kad me je Nele Karajlić zvao na veliki miting mira u Beogradu, rekao sam da ću doći tamo kad budu padale granate.

Peticija: Bojkotujte srbomrsca!

Na internet forumima pojavile su se peticije za bojkot nastupa sarajevskog pevača u Srbiji. U jednoj od njih pozivaju se svaki „Srbin i Srpkinja koji vole Srbiju“ da ignorišu velikog srbomrsca, koji je pevao „patriotske pesme“ u uniformi „zelenih beretki“, a svojevremeno čak i komponovao pesmu u čast bivšeg predsednika FBiH Alije Izetbegovića „Da te nije Alija“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.