Otvaranje izložbe Points of View / Tačke gledišta

Izvor: NaDlanu.com, 30.Jul.2014, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje izložbe Points of View / Tačke gledišta

Šest grafičara iz Japana - Kenji Nagai, Hideki Kondo, Hisaharu Motoda, Kanami Morita, Ryuta Endo i Takumi Komori, motivisani uspešnom saradnjom sa kolegama iz Srbije protekle godine, predstaviće svoje radove na zajedničkoj izložbi, od 31. jula do 18. avgusta u Prodajnog galeriji Beograd.

Osnovna zamisao je da se predstave mogućnosti litografije kao tradicionalne grafičke tehnike, ali i specifičnosti u tretmanu grafičkog lista u radu svakog od ovih savremenih umetnika ponaosob.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << />
Japanski autori već vekovima posebno neguju ovu disciplinu, a na postavci u galeriji izložiće najnovije radove kojima demonstriraju mogućnost tehničkog usavršavanja, ali i tematsku raznovrsnost – od manje ili više stilizovanog floralnog ornamenta i antropomorfnih otisaka, preko gotovo fotografski realističnih gradskih prizora, sve do simboličkih, formalno redukcionističkih predstava vremena i memorije.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

"Kritična masa" predstavlja 40 umetnika

Izvor: B92, 31.Jul.2014, 12:27

U ponedeljak 4. avgusta u 19 časova otvara se međunarodna izložba Kritična masa u galeriji Grafičkog kolektiva (Obilićev venac 27) na kojoj će se predstaviti 40 umetnika...Projekat “Kritična masa” je naziv internacionalne izložbe koju čini 40 grafička lista 40 umetnika iz selekcije britanskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.