Izložba japanskih litografa u galeriji Beograd

Izvor: Akter, 29.Jul.2014, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba japanskih litografa u galeriji "Beograd"

U Prodajnoj galeriji "Beograd" u četvrtak 31. jula biće otvorena izložba "Tačke gledišta" na kojoj će biti predstavljeni radovi šest grafičara iz Tokija

Motivisani uspešnom saradnjom sa kolegama iz Srbije proteklih godina, japanski litografi Kendi Nagai, Hideki Kondo, Hisaharu Motoda, Kanami Morita, Riuta Endo i Takumi Komori prikazaće svoje umeće srpskoj publici.

Osnovna zamisao je da se prezentuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << mogućnosti litografije, jedne od najpopularnijih tehnika ravne štampe, ali i specifičnosti u tretmanu grafičkog lista u radu svakog od ovih savremenih umetnika ponaosob.

Osim akcenta na razmeni iskustava u oblasti tehničkog usavrašavnja grafičkih tehnika, izložba ima i značajan edukativni karakter s obzirom da će studentima, likovnim umetnicima i drugoj zainteresovanoj publici biti omogućen uvid u tekuću japansku umetničku produkciju u domenu litografije.

Svojim najnovijim radovima umetnici iz Tokija demonstriraju niz inovativnih rešenja, ali i tematsku raznovrsnost - od manje ili više stilizovanog floralnog ornamenta i antropomorfnih otisaka, preko gotovo fotografski realističnih prizora devastirane prirode i gradskih ambijenata, sve do simboličkih, formalno redukcionističkih predstava vremena i memorije.

Izložbu će otvoriti prof. dr Kajoko Jamasaki, sa Filološkog fakulteta u Beogradu, pesnikinja i prevodilac. Izložbi će prisustvovati ataše za kulturu Japanske ambasade u Republici Srbiji Juićiro Omori.

Izložba će biti otvorena do 18. avgusta.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tačke gledišta, Šest litografa iz Tokija

Izvor: Arte, 30.Jul.2014, 12:04

U četvrtak 31. jula u 19 časova u Prodajnoj galeriji Beograd, otvara se izložba Tačke gledišta, Šest litografa iz Tokija.

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.