Sećaš li se, Rundek, onog koncerta... (FOTO)

Izvor: Mondo, 14.Jun.2017, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećaš li se, Rundek, onog koncerta... (FOTO)

Jedan od najomiljenijih muzičara regiona, Darko Rundek, u centru Beograda potpisivao ploče i knjige svojim obožavaocima. Jedan ga podsetio na koncert pre 35 godina...

Pre gotovo četiri decenije, Darko Rundek je oformio sastav Haustor, koji će danas imati status jednog od najpopularnijih ex-jugoslovenskih pop-rok bendova.

Ranih 80-ih godina, Haustor je bio predgrupa drugoj hrvatskoj grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Film, u dvorani "Pinki" u Zemunu.

"Je l' se sećaš tog koncerta?", upitao je sredovečni muškarac Rundeka danas u beogradskom Čumićevom sokačetu, ispred prodavnice "Mascom records", gde je muzičar potpisivao ploče, kompakt-diskove i knjige, pred veliki koncert na Tašmajdanu u četvrtak uveče.

"Ne, iskreno", gledao ga je Rundek velikim plavim očima, uz blagi osmeh.

Beograđanin je ushićeno pričao da je zaokupio pažnju svih koji su stajali u redu, čekajući vredan autogram:

"Pazi, vi ste bili predgrupa Filmu, a kada ste završili, mi smo vas zvali na bis. Tri puta ste svirali na bis! Izašli su ovi iz Filma, seo bubnjar, basista uzeo bas, poređali se, a cela hala je pevala refren vaše prve pesme 'Moja prva ljubav' ('Djevojke u ljetnim haljinama volim')! Svi smo vas dozivali u ritmu te pesme: lo-lo-loooooo".

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Rundek se smeškao, baš kao i ostali u redu. Još jedan dokaz da Rundek i njegov Haustor jesu omiljeni bend u Beogradu. Postojao je taj čudan reciprocitet ljubavi i obožavanja - Zagreb je obožavao pop-rok grupe iz Srbije, a Beograd pop-rok grupe iz Hrvatske, koji je, bar u tragovima, nastavljen do ovih dana.

Potom je sredovečni Beograđanin pred Rundeka "istovario blago" - ploče Haustora: "Haustor"  (prvi album iz 1981. godine), "Treći svijet" (1984. godine), "Bolero" (1985.) i "Tajni grad" (1988.).

Rundek je rekao da na koncertu na Tašmajdanu neće svirati stare hitove grupe Haustor, već samo one koje je napravio u solo karijeri, od 1991. godine, odnosno od albuma "Apokalypso"...

Najveći Rundekov koncert u karijeri!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.