Darko Rundek, koncert kod Petrinje i reke Stare planine: Zašto nam je priroda važna

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 18:23

Darko Rundek, koncert kod Petrinje i reke Stare planine: Zašto nam je priroda važna

Na intimnom koncertu u šumi u okolini Petrinje, muzičar Darko Rudnek "traga za novim zajedništvom" među ljudima koji žele da brane prirodu od štetnog ljudskog uticaja.

Hrvatski muzičar, pesnik i reditelj Darko Rundek je sa novom postavkom benda izveo koncert u šumi, za publiku iz mesta u okolini Petrinje, malog grada koji je razorio zemljotres 2020, i od kog se ovaj region još uvek oporavlja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U intimnoj atmosferi kod Planinarskog doma Matija Filjak, posetioci su uživali ne samo u razigranoj muzici i plesu, već i u filmskoj projekciji pod zvezdama, u sklopu održavanja 25. jubilarnog izdanja filmskog festivala Motovun.

"Zemlja je materijalna baza. Ali ono što je čudo to je voda. I kad teče kroz naše žile, potok ili reke, to je ista stvar. Ako želimo slobodno disati i živeti, moramo braniti svaku vodu koja ima tu slobodu da teče", rekao je muzičar za BBC na srpskom.

Darko Rundek je tokom proteklih godina podržao pokret Odbranimo reke Stare planine u Srbiji, koji se bori protiv izgradnje mini hidroelektrana i bori za očuvanje prirode i reka.

Video: Lazara Marinković

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.