Darko Rundek i “Very naiss” bend u petak u Tvrđavi

Izvor: JužneVesti.com, 17.Avg.2017, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Rundek i “Very naiss” bend u petak u Tvrđavi

Muzičari koji su u svojoj karijeri sarađivali sa čuvenim Šabanom Bajramovićem, nastupiće u petak 18. avgusta na “Nišvilovoj” glavnoj bini u niškoj Tvrđavi. Džez veče u 20 sati otvara niški sastav “Jazz Adicts”, nakon njih nastupa Darko Rundek sa orkestrom “Apocalypso Now”, a potom i bend nastao na festivalu u Nišu pre 3 godine - “Very naiss” sa Ivanom Kurtićem.

Zbog nevremena koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Nišu bilo pred početak treće festivalske večeri na “Nišvilu” muzičari nisu svirali, pa su koncerti pomereni za petak.

Zato će umesto “festivalskog nastupa”, čuveni zagrebački umetnik sa svojim orkestrom održati celovečernji koncert, na kome će svirati pesme sa njegovog prvog samostalnog albuma “Apokalipso”. Darko Rundek svira sa orkestrom "Apocalypso Now"; foto: Vanja Keser

Kako je Rundek ranije najavio, publika u Nišu će moći da čuje dobro poznate kompozicije sa albuma, 20 godina kasnije, izvedene u novom maniru.

Ovo što radimo ovim projektom nije okrenuto prošlosti, više sadašnjosti, zato se i zove “Apocalypso now”. Kao i svaki autor kad nešto izdaš posle vidiš koliko si to mogao bolje napravit. Videćete kako te pesme zvuče interpretirane danas - naveo je Rundek.

Srećan je, kaže, što je uspeo da okupi mlade muzičare sa kojima sarađuje na projektu “Apocalypso Now”, što je za njega nova avantura koja mu je omogućila da poznate pesme publika čuje na drugačiji način.

Na glavnoj bini će na “Nišvilovoj” bonus večeri nastupiti muzičari koji su, kako kažu, imali čast da sarađuju sa “kraljem romske muzike” Šabanom Bajramovićem.

Šaban je bio veliki muzičar i čovjek, ono što se sećam je kad sam u Nišu pevao “Đelem đelem”, tu na mejn stejdžu i ta večer je bila prilično uspešna i bilo mi je zadovoljstvo - rekao je Rundek.

Sastav koji je nastao pre 3 godine na “Nišvil” džez festivalu “Very naiss”, čije pesme su fuzija romske muzike i džeza, sviraće i neke Šabanove numere. Njihov frontmen Iva Bračić da je "imao čast da odrasta uz velikog umetnika".

On je dugo godina sarađivao sa članovima moje porodice. 1996. godine na Šabanovom albumu prva pesma je posvećena meni, što mi je posebno drago. Preneo mi je svoje iskustvo i imao sam čast da rastem uz takvu veličinu. Mnogo Šabanovih pesama obrađujemo u modernom fazonu, kombinujemo ih sa džez, fank i rege zvukom - kaže Bračić.

“Moderan džez na niški način” publika će sutra moći da čuje posle koncerta Darka Rundeka, a sa “Very naiss” bendom nastupiće pevač Ivan Kurtić.

U bendu sviraju saksofonista Iva Barčić, klavijaturista i aranžer Saša Barčić, gitarista Lazar Davidović, basista Marjan Manja Marković, bubnjar Zoran Kostić Kosta, perkusije Milan Jovanović Sima i vokali Ninoslav Dumitru i Elvin Eki Pavković.

Akcija koja je organizovana za vreme "Nišvila" za dobrovoljne davaoce krvi nastavlja se u petak 18. avgusta, a tada će 10 najbržih dobiti besplatne karte za koncert.

Prvih 10 zainteresovanih dobrovoljnih davalaca koji daju krv u sali Zavoda za transfuziju krvi Niš u petak 18. avgusta od 8 sati moći će besplatno da prisustvuju završnoj žurci "Nišvila" - navode organizatori.

Na glavnoj bini "Earth & Sky" u niškoj Tvrđavi će od 20 sati svirati niški sastav "Jazz Adicts", a nakon njih od 21 sat nastupa Darko Rundek i "Apocalypso Now". Planirano je da njegov koncert traje 2 sata i da nakon toga od 23 sata nastupi "Very naiss" bend sa Ivanom Kurtićem. Program će u ponoć zatvoriti di-džejevi - Master Flow i Loptica.

U prvom delu programa, na glavnoj bini će prvi put biti održana i modna revija uspešne niške kreatorke Jelene Dimitrijević, a u ulozi manekenki naći će se volonterke "Nišvila" - najavljuju organizatori.

Radiće i "Welcome stage", dodaju, koji se nalazi na ulazu u Tvrđavu, a nastupiće "Bennz Brickman". Na "Youth" bini, preko puta "Salona 77", kažu, predstaviće se učesnici "Nišvil" programa "Jazz for kids".

Ulaz je slobodan za sve koji su kupili kartu za subotu 12. avgust, kao i za one koji imaju narukvice za ceo festival, ali i za one koji imaju narukvice za druga dva dana festivala (žuta ili crvena narukvica).

Karte za sutrašnje "Nišvilovo" bonus veče mogu da se kupe za 1.200 dinara u knjižari "Indigo" preko puta "Kalče", a pre početka koncerta koštaće 1.500 dinara.

Podsetimo, iako je "Nišvil" džez festival zvanično završen u nedelju 13. avgusta, bonus veče organizovano je jer u subotu 12. avgusta nije bilo koncerata zbog jakog vetra i nevremena.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Talentovani mladi muzičari svirali na “Nišvilovoj” bini

Izvor: JužneVesti.com, 18.Avg.2017, 11:53

Na niškom džez festivalu je, osim poznatih muzičara koji su nastupali na glavnoj bini, publika na “Youth” stejdžu u Tvrđavi mogla da čuje i mlade talente, koji su svirali najrazličitije žanrove i kombinovali džez sa drugim pravcima. Najviše niških sastava je nastupilo na “Nišvilovoj”...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.