Darko Rundek: Publici na Lake festivalu priredićemo spektakl

Izvor: Svet plus, 22.Jul.2015, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Rundek: Publici na Lake festivalu priredićemo spektakl

Rundek Cargo Trio nedavno je objavio dugoočekivani album „Mostovi“, koji je, kako kaže frontmen ovog tria, bogat, snažan, ljudski i društveno angažovan album. Darko Rundek otkriva kakav nastup sprema za crnogorsku publiku na festivalu "Lake", na kom nastupa 16. avgusta.

Ove godine nastupate na "Lake festivalu" u Nikšiću. Šta spremate za crnogorsku publiku?  Spremamo se da predstavimo najjače stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << sa novog albuma i the best off iz bogatog fundusa od Haustora na ovamo.

Šta možete da nam kažete o novom albumu "Mostovi", drugom koji potpisuje Rundek Cargo Trio i da li ćete ga promovisati u Crnoj Gori?  

Nastup na Lake Festu je uvod u tu promociju. Jesen i zima doneće samostalne koncerte na kojima će crnogorska publika moći da zaroni u novi album. Mostovi su bogat, snažan, ljudski i društveno angažovan album.

Umetnik ste koji je ostavio ogroman trag u bivšoj Jugoslaviji, i kroz Haustor, kasnije i samostalno, i publika vas obožava. U čemu je tajna vašeg uspeha?  

Kada bih tu tajnu znao, verovatno bih počeo ponavljati prazne forme. Ovako, ostajem u stalnoj potrazi za istinom u pesmama.

Rundek Cargo Trio u tri reči je? 

Duco, Darko, Isabel.

Imate li neku omiljenu pesmu koju naročito volite da izvodite, i koja je obeležila svaki vaš nastup? 

Od izlaska Mostova, to je pesma Ima ih.

Koju pesmu sa novog albuma biste posebno izdvojili? 

Već jesam „Ima ih“, a i „Clouds“ je jednako jako, mada na drugačiji način.

Budući planovi su? 

Koncerti i muzika za dugometražni dokumentarac „Generacija '68“ Nenada Puhovskog, produkcija Factum-Zagreb.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.