Darko Rundek, Artan Lili, Partibrejkers i Atheist Rap na Arsenal Festu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Rundek, Artan Lili, Partibrejkers i Atheist Rap na Arsenal Festu

Darko Rundek i Ekipa, Atheist Rap, Marko Louis, Samostalni referenti, Dejan Cukić i brojni drugi kompletirali su spisak izvođača koji će nastupiti na Main i Garden Stage-u Arsenal Festa u Kragujevcu 19, 20., 21. i 22. juna, saopštili su organizatori.

Prve večeri Arsenala 09, pre legendarnog američkog Testamenta i folk metalaca Pero Defformero program na Main-u otvaraju death metalci Dead Joker, dok na Gardenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 19. juna pored čuvenog Atomskog skloništa basiste Brune Langera dolaze i gitar pop Majdan, "novajlije na beogradskoj sceni" Lem Jem, Urban Instant, rok Vesela mašina i trešeri Alitor.

Druge večeri Arsenala, na Gardenu su pored ranije najavljenih pank metalaca Ritam nereda i psihodeličnih bluzera M.O.R.T. i beogradski pank Irci Scordisci, "rokenrol iz srca Šumadije" Nikom ništa, "novi bend iz Beograda" Turisti, kantautor Mile Kekin, kao i Dejan Cukić.

"Spori ritam bend i ja upravo smo završili snimanje albuma sa 10 novih pesama čije objavljivanje očekujemo u septembru. Nastup na festivalu Arsenal mnogo nam znači, ne samo zbog mojih emotivnih veza sa Kragujevcem, već i zato što obeležava naš povratak na rok scenu više u formi benda. Obećavamo par novih stvari, ali i obilje starih pesama uz koje ćemo se zabavljati zajedno sa publikom", najavljuje Cukić.

Treće veče 21. juna, pored zakucavanja sa Eyesburn-om, doktorom Neletom Karajlićem i Hladnim pivom na Main-u, Arsenal nudi u Gardenu američke stonere Red Fang, Đorđa Miljenovića, Artan Lili i Autopark, kojima su se pridružili ska Samostalni referenti, grandž Stone Sliper i užički hardkor Brat.

Četvrto, završno, udaračko veče 22. juna na Main-u proteći će u znaku legendarnih Partibrejkers, pankera Goblina i američkog indi rokera Kurt Vile-a i njegovih The Violators, a na Garden su uz repera Vojka V i Vizelj, stigli Dram, duo Buč Kesidi, kao i kultni pankeri Atheist Rap koji će jubilej 30 godina rada obeležiti i nastupom na Arsenalu.

Garden, kao i festival, zatvara soul muzičar Marko Louis, povratnik na Arsenal, koji je i prošle godine ovde sa brojnom publikom dočekao jutro, nakon toga konstatujući na fejsu: "Dočekasmo zajedno jutro u Kragujevcu, nisam znao šta nas očekuje, ali ovaj doživljaj je bio neverovatan".

Program na Gardenu otvaraće svako veče bendovi po izboru www.balkanrock.com, a to su redom Mud Factory, Fluid Underground i Bohemija, dok će tu čast četvrte večeri dobiti izvođač po glasovima čitalaca tog muzičkog portala, u izboru koji traje do 12. maja, kao i pobednik festivala Bunt.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.