Blinken čestitao Dan državnosti: Radujemo se saradnji sa novom vladom Srbije

Izvor: VOA, 15.Feb.2024, 17:37

Blinken čestitao Dan državnosti: Radujemo se saradnji sa novom vladom Srbije

VAŠINGTON — Američki državni sekretar Entoni Blinken čestitao je građanima Srbije Dan državnosti uz poruku da SAD cene strateško partnerstvo sa Srbijom. "Radujemo se jačanju bilateralnih veza i izgradnji stabilnije, sigurnije i prosperitetnije budućnosti za srpski i američki narod. Podržavamo vaš cilj učlanjenja u EU i radujemo se saradnji sa novom vladom Srbije, i evropskim partnerima koji će pomoći Srbiji da ispuni kriterijume za članstvo. SAD ohrabruju Srbiju da ispuni svoje obaveze i nastavi sa dijalogom pod okriljem EU kako bi postigli sveobuhvatni sporazum o normalizaciji sa Kosovom", navodi se u poruci Bliknena. Američki državni sekretar je u saopštenju naveo i da se SAD raduju daljoj saradnji sa Srbijom u domenima ekonomije, energetske sigurnosti i odbrane. "Duboko cenimo vašu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, dok nastavlja da se odupire ruskoj agresiji. Učešće Srbije u mirovnim misijama UN i EU, kao i sa američkim multinacionalnim snagama i posmatračkom misijom na Sinaju, su primeri neprocenjive uloge Srbije u jačanju mira i sigurnosti, regionalno i globalno". Blinken je na kraju čestitao Srbiji na tome što će biti domaćin izložbe EXPO 27 u Beogradu i poželeo uspešne pripreme za održavanje tog događaja. I predsednik SAD Džo Bajden čestitao je ranije Srbiji Dan Državnosti, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije,   Kandidatura Srbije,   Vašington

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Državni sekretar SAD čestitao Dan državnosti Srbije

Izvor: Blic, 15.Feb.2024

Državni sekretar SAD Entoni Blinken čestitao je Dan državnosti Srbije i poručio da SAD ohrabruju Srbiju da sprovede svoje obaveze i nastavi dalje kroz dijalog koji vodi EU, kako bi se postigao sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.